Flash News

Bota

OBSH: Varianti britanik i Covid-19 është përhapur në 60 vende të botës

OBSH: Varianti britanik i Covid-19 është përhapur në 60
Foto Ilustruese

Varianti britanik i koronavirusit të ri Covid-19 vazhdon të përhapet në të gjithë botën dhe ishte i pranishëm javën e kaluar në 60 vende dhe territore, 10 më shumë se më 12 janar, raporton Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Me numrin e vdekjeve globale tani shumë më shumë se dy milion, dhe variante të reja të virusit që shkaktojnë shqetësime të thella, vendet në të gjithë botën po merren me mënyrën e ngadalësimit të infektimeve derisa vaksinat të bëhen të disponueshme, raporton 'The Guardian'.

Varianti i Afrikës së Jugut, i cili ashtu si ai në Mbretërinë e Bashkuar besohet të jetë më infektues, tani është raportuar në 23 vende dhe territore, njoftoi OBSH-ja gjithashtu në azhornimin e saj javor.
Ndërkohë që varianti i Britanisë është konstatuar në rreth 60 vende të botës, duke shënuar dhe përhapjen më të madhe. Ajo shtoi se numri i vdekjeve të reja u rrit në një rekord të lartë prej 93,000 gjatë shtatë ditëve të mëparshme, me 4.7 milion raste të reja të raportuara për të njëjtën periudhë.

Sipas raportit të OBSH-së numri i vdekjeve të reja u rrit në një rekord të lartë prej 93,000 gjatë shtatë ditëve të mëparshme, me 4.7 milionë raste të reja të raportuara për të njëjtën periudhë.

Nisja e fushatave të vaksinimit masiv në SHBA dhe Evropë kishte sjellë shpresën se fundi i pandemisë ishte në horizont; Bashkimi Evropian tha të martën se po synonte të vaksinonte 70 përqind të popullsisë së saj të rritur para fundit të gushtit.

Shtetet e Bashkuara mbeten shtëpia e shpërthimit më të keq në botë sa i përket numrit të përgjithshëm. 

Ditari politik

Të fundit