Flash News

KRYESORE

Dita ndërkombëtare kundër korrupsionit, paralajmëron Pompeo: Do vazhdojmë t’u ndalojmë hyrjen në SHBA zyrtarëve të korruptuar

Dita ndërkombëtare kundër korrupsionit, paralajmëron Pompeo:

Sot, në Ditën Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompeo theksoi se Shtetet e Bashkuara do t’i shtojnë përpjekjet për të luftuar korrupsionin në mbarë botën.

Sekretari Pompeo njoftoi se gjatë vitit 2019, për shkak të përfshirjes në korrupsion madhor, rreth 40 zyrtarë të huaj dhe anëtarët e familjeve të tyre janë përfshirë nga Departamenti i Shtetit në listën e atyre që u ndalohet hyrja së bashku me familjet në ShBA. Uashingtoni, tha ai, do ta vazhdojë më tej këtë praktikë, raporton Zëri i Amerikës.

Kujtojmë se nga Shqipëria janë 3 ish zyrtarë që u ndalohet hyrja në SHBA.

Zyrtari i fundit i përfshirë në këtë listë ishteish kryetari i Bashkisë së Durrësit, Vangjush Dako.

Po ashtu e njëjta masë vlen për ish-Prokurorin e Përgjithshëm Adriatik Llalla dhe ish-deputetin socialist Tom Doshi.

Të fundit