Flash News

E-TJERA

"S'jemi të varfër", Gonxhja kundër vendimit të Autoritetit të Konkurrencës: Do rrisim çmimin e patentës

"S'jemi të varfër", Gonxhja kundër vendimit

Autoriteti i Konkurrencës më 1 mars vendosi të ndalojë rritjen e çmimit të patentës me 85 mijë lekë të reja, duke rrëzuar marrëveshjen mes DPSHTRR-së së drejtuar nga Blendi Gonxhe dhe Shoqatës së Autoshkollave.

Akt Marrëveshja për përcaktimin e tarifës së pagesës dhe kostos minimale fiskale për përgatitjen dhe pajisjen me leje drejtimi, nëpërmjet përcaktimit të tarifës minimale ka rrezik eminent të sjellë një dëm të rëndë dhe të pariparueshëm për konkurrencën në ofrimin e këtyre shërbimeve, duke reduktuar seriozisht përfitimet që tregjet konkurruese ofrojnë për konsumatorët”, deklaronte Autoriteti i Konkurrencës.

Por, vendimi i AK duket se nuk e tremb Blendi Gonxhen i cili tha në A2 CNN se 100 deri ne 200 euro më shumë janë të domosdoshme për një test të plotë e jo fiktiv.

Nuk jemi tërhequr, me Autoritet, pa Autoritet ajo do të eci para. Nuk diskutohet që jo vetëm që nuk rrezikon konkurrencën kjo që po bëjmë ne në mënyrë të pariparueshme, por në mënyrë të pariparueshme rrezikohej konkurrenca nga ajo që nuk po bënte autoriteti dhe autoritetet e tjera që nuk kanë punuar në vite për të mbrojtur konkurrencën e ndershme. Nuk mund të ulim kokën në rërë si struci e të themi që jemi të varfër, ndërkohë që ne jemi shumë të pasur, paguam 403 milionë dollarë. Po kur vjen puna nuk duam ta bëjmë 100-200 euro më shumë atë testin e ta bëjmë të plotë, të mos jetë fiktiv. Pra, dua të them që ne nuk i ikim dot kësaj pune. Kjo punë kërkon edukatë, kërkon kulturë”, tha Gonxhja.

Më tej, ai deklaroi me bindje të plotë se nuk ka ndërmend të tërhiqet dhe se çmimi i ri do të hyjë në fuqi me ose pa një vendim pro marrëveshjes së DPSHTRR-së me Autoshkollat, nga ana e AK-së.

Nuk jemi tërhequr, me Autoritet, pa Autoritet ajo do të eci para. Nuk diskutohet që jo vetëm që nuk rrezikon konkurrencën kjo që po bëjmë ne në mënyrë të pariparueshme, por në mënyrë të pariparueshme rrezikohej konkurrenca nga ajo që nuk po bënte autoriteti dhe autoritetet e tjera që nuk kanë punuar në vite për të mbrojtur konkurrencën e ndershme”, deklaroi Gonxhe.

Ecja me shpejtësi marramendëse në rrugë, duke u bërë burim aksidentesh të rënda, Gonxhja tha se është pjesë e një përgjegjësie sociale që mungon dhe edukimi në kuadër të politikave parandaluese duhet të nisë që nga shkolla.

Bota punon shumë afër komponentit tjetër, të katërtit. Pra, nëse është edukimi, mjetet, drejtuesit e mjeteve, komponenti i katërt i rëndësishëm, shtylla kryesore tjetër është siguracionet. Siguracionet e jashtme, bonus maluset e tyre me incentivat që i japin shoferëve të mirë, me penalizimin në kosto dhe në çmime të larta në ngarkim me vlera financiare të larta të atyre që kanë bërë shumë aksidente, pra atyre që kanë këmbën e rëndë, siguracionet i këpusin në mes”, tha ai.

Të fundit