Foto intime dhe ikonike të Frida Kahlo-s

Frida Kahlo me një shall lejla të lidhur me flokët e saj, me një veshje me ngjyra që nxjerr në pah fyturën e ngrohtë të një imazhi që është shumë i famshëm tashmë.

Nickolas Muray është ai që ka realizuar pikturat e portertet e Frida-s, të cilat u bënë shumë të adhuruara në të gjithë botën.

Si miq dhe partnerë për një kohë të gjatë, Muray dhe Kahlo bashkëpunuan për të krijuar dhe kompozuar fotografitë, disa prej të cilave shfaqen në ekspozitën e tanishme të Muzeut të Bruklinit “Frida Kahlo: Prezantimet mund të mashtrojnë.”

E cila hulumton se si artisti krijoi stilin e saj dhe e mbrojti identitetin e saj . Imazhet kapin individualitetin legjendar të Kahlo-së dhe elasticitetin, por edhe momente më të qeta dhe më të prekshme në jetën e artistes.