Ka një arsye përse Migjen Basha u tërhoq nga kombëtarja shqiptare

E ardhmja e Migjen Bashës pritet që të jetë drejt Australisë, e kjo eksperiencë e re ka qenë arsyeja se përse ai mori vendimin për t’u larguar nga kombëtarja shqiptare e futbollit.  Melbourne Victory ka shfaqur interesim për lojtarin, i cili është gati që të nisë një aventurë të re. Në këtë skuadër ka luajtur edhe shqiptari tjetër nga Kosova, Besart Berisha.

Australia e josh Migjenin. Problem për të nëse do të vazhdonte të ishte pjesë e kuqezinjve bëheshin udhëtimet e gjata Australi-Shqipëri, që do t’i merrnin shumë kohë dhe do të rezultonin shumë të lodhshme. Nisur nga kjo gjykoi, se ishte momenti që t’i jepte lamtumirën kuqezinjve dhe të përqendrohej te familja dhe karriera.