Marina shqiptare shpëton 36 emigrantë afganë në detin Egje

Anija shqiptare “Oriku” ka shpëtuar 36 emigrantë afganë të cilët po tentonin që të kalonin në Greqi me varkë.

Ministrja shqiptare e Mbrojtjes, Olta Xhaçka, shkroi në Twitter se nëntëmbëdhjetë fëmijë afganë, tetë gra dhe nëntë burra u shpëtuan nga anija shqiptare “Oriku”, dhe në bashkëpunim me Agjencinë Evropiane të Kufijve (Frontex) u janë dorëzuar autoriteteve lokale.

Shqipëria, është anëtare e NATO-s që nga viti 2009, si dhe është pjesë e aleancës detare të vendeve të Egjeut Perëndimor. prej më shumë se 1 viti, marina shqiptare patrullon në ujërat e Egjeut me qëllim që t’u vijë në ndihmë të gjithë emigrantëve në vështirësi.