Meta apo Rama? Ish kryeministri Aleksandër Meksi tregon kush ka të drejtë

Ish kryeministri Aleksandër Meksi i ka dhënë të drejtë presidenti Meta për zhdekretimin e 30 qershorit si data e zgjedhjeve vendore. Meksi u shpreh se nuk pajtohet me institucionet që nuk e zbatojnë dekretin e presidentit.

“Një vendim që botohet në fletoren zyrtare duhet të zbatohet detyrimisht. Politikanët duhet të bëjnë politikë dhe të zgjidhin krizën”- ka thene Meksi, raporton Ora Neës.

Kujtojmë që menjëherë sapo dekreti i presidentit Meta për anulimin e zgjedhjeve kaloi në fletoren zyrtare, KQZ-ja u mblodh për të zhdekretuar presidentin, edhe pse kryetari i këtij institucioni ishte kundër dhe nuk pranoi të merrte pjesë.

Meksi u shpreh se kriza politike mund të zgjidhet nëse ka vullnet.