Mos dekretimi i Lleshit, Basha: Presidenti të shohë nëse ministri është agjent i shërbimeve të huaja

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ka folur sa i takon debatit në lidhje me mos dekretimin e Ministrit të Brendshëm.

I ftuar në emisionin ‘Real Story’, Basha tha se përsa kohë ministri duhet të dekretohet nga Presidenti, nuk ka dyshim që Presidenti ka kompetenca kushtetuese substancave, në këtë pikë, Basha u shpreh se kreu i shtetit duhet të verifikojë se propozuesi nuk është agjent i shërbimeve të huaja apo se nuk është i lidhur me krimin e organizuar.

“Politikisht nuk ka rëndësi së kush do të vijë Ministër i Brendshëm. I gjithë debati ekspozon mungesën e institucioneve, se gjyqtarë kushtetues nuk kemi, por bëjmë të gjithë si gjyqtarë kushtetues. Rëndësi ka qe ne nuk kemi Gjykatë Kushtetuese dhe kjo është pjesë e krizës, ku ndodhet vendi.

Përsa kohë ministri duhet të dekretohet nga presidenti, nuk ka dyshim që presidenti ka kompetenca kushtetuese substancive për të verifikuar psh se nuk është agjent i shërbimeve të huaja, se nuk është i lidhur me krimin e organizuar. Po ky është mendimi im personal dhe nuk ka rëndësi.

Lleshi apo dikush tjetër, Ministria e Brendshme është në dorën e Edi Ramës, i cili ka një interes: të mbrojë Dakon, Tahirin, Xhafajn, që ëshhtë i përfshirë në aferen e vëllait të tij, Ballën, Ardi Veliun”, u shpreh Basha.

 

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ka folur sa i takon debatit në lidhje me mos dekretimin e Ministrit të Brendshëm.

I ftuar në emisionin ‘Real Story’, Basha tha se përsa kohë ministri duhet të dekretohet nga Presidenti, nuk ka dyshim që Presidenti ka kompetenca kushtetuese substancave, në këtë pikë, Basha u shpreh se kreu i shtetit duhet të verifikojë se propozuesi nuk është agjent i shërbimeve të huaja apo se nuk është i lidhur me krimin e organizuar.

“Politikisht nuk ka rëndësi së kush do të vijë Ministër i Brendshëm. I gjithë debati ekspozon mungesën e institucioneve, se gjyqtarë kushtetues nuk kemi, por bëjmë të gjithë si gjyqtarë kushtetues. Rëndësi ka qe ne nuk kemi Gjykatë Kushtetuese dhe kjo është pjesë e krizës, ku ndodhet vendi.

Përsa kohë ministri duhet të dekretohet nga presidenti, nuk ka dyshim që presidenti ka kompetenca kushtetuese substancive për të verifikuar psh se nuk është agjent i shërbimeve të huaja, se nuk është i lidhur me krimin e organizuar. Po ky është mendimi im personal dhe nuk ka rëndësi.

Lleshi apo dikush tjetër, Ministria e Brendshme është në dorën e Edi Ramës, i cili ka një interes: të mbrojë Dakon, Tahirin, Xhafajn, që ëshhtë i përfshirë në aferen e vëllait të tij, Ballën, Ardi Veliun”, u shpreh Basha.