Ndahet nga jeta prej koronavirusit legjenda e muzikës amerikane

Legjenda e muzikës Jazz, Ellis Marsalis Jr. ka ndërruar jetë për shkak të komplikimeve të shkaktuara nga COVD-19.

Pianisti që ndërroi jetë në moshën 85-vjeçare, e kaloi pjesën më të madhe të karrierës së tij në Neë Orleans dhe ka publikuar më shumë se 15 albume.

“Ellis Marsalis ishte një legjendë. Ai ishte prototipi i asaj që duam të themi kur flasim për xhazin e Neë Orleans”, tha kryetari i qytetit, LaYoya Cantrell.

Marsalis Jr dha mësim për xhaz dhe artet krijuese në një numër shkollash dhe universitetesh, kryesisht në New Orleans.