Një vrasje në çdo pesë ditë, Shqipëria ndër vendet e para në Europë për numrin e vrasjeve

Krimi dhe vrasjet, kryesisht me armë zjarri, janë një ndër problemet kryesore në Shqipëri.

Sipas të dhënave të publikuara nga INSTAT, Shqipëria është renditur sërish ndër vendet e para në Europë për numrin e vrasjeve.

Kështu, për normën e vrasjeve për 100 mijë banorë, vendi ynë është renditur i pesti pas Letonisë, Lituanisë, Estonisë dhe Maltës.

Sipas të dhënave, gjatë 2018-ës humbën jetën 68 persona, ose një vrasje në çdo pesë ditë.

Ndërkohë, vendet me numrin më të vogël të ekzekutimeve janë Luksemburgu, Norvegjia dhe Zvicra.