Pandemia/ Greqia i propozon BE fond te posaçëm për gazetarët: Mbështetja për median është çështje demokracie

Zëdhënësi i qeverisë greke, Stephios Petsas ka propozuar një fond për mbështetjen e medias për shkak të vështirësive financiare të shkaktuara gjatë pandemisë covid-19, që preku edhe shtetin helen.

Ky propozim erdhi gjatë fjalimit të tij në telekonferencën e ministrave të Kulturës së BE.

“Mbështetja për median është çështje demokracie. Media nuk është vetëm një fushë e ekonomisë. Është një shtyllë e Republikës ”, deklaroi  Petsas  .

Sipaës këtij propozimi, fushata do të përfshijë të gjitha mediat e Shteteve Anëtare (televizion, gazeta, radio, internet, dhe në nivel rajonal dhe lokal).