Shqipëria në BE, Mogherini: Pres të hapen negociatat në qershor

epa04380503 Outgoing Italian Foreign Minister and incoming EU Foreign Policy chief Federica Mogherini attends a hearing by European parliament foreign affairs in Brussels, Belgium, 02 September 2014. Leaders of the European Union's member states on 30 August 2014 appointed Italian Foreign Minister Federica Mogherini as new Foreign Policy chief. EPA/OLIVIER HOSLET

Përfaqësuesja për Politikën e Jashtme të BE-së, Federica Mogherini është shprehur optimiste sa i takon hapjes së negociatave të Shqipërisë me BE në muajin qershor.

Duke folur në seancën plenare të Komitetit të Parlamentit Evropian për Punë të Jashtme (AFET), zyrtarja e lartë e BE tha se pret që Maqedonia Veriore dhe Shqipëria të hapin negociatat e pranimit në BE në muajin qershor të këtij viti.

“Kur shihni hartën e Evropës, shihni se Ballkani është në Evropë. Prandaj, kështu në vend të fjalës zgjerim, më pëlqen të them ribashkimin e Ballkanit me Evropën “, theksoi Mogherini.