Vakanca në Gjykatën Kushtetuese, 9 kandidatët që kërkojnë emërimin

Është shpallur nga Kuvendi lista me kandidatët që synojnë të bëhen anëtarë të Gjykatës Kushtetuese. Janë 9 juristë që synojnë emërimin në vendet bosh në këtë gjykatë.

Në njoftimin e Kuvendit thuhet: Pas shpalljes nga Kuvendi i Shqipërisë, në datën 4.3.2019, të hapjes së procedurave të aplikimit për vakancën e plotë për gjyqtarin e Gjykatës Kushtetuese që do të zgjidhet nga Kuvendi, kanë paraqitur kërkesën për shprehje interesi, si dhe dokumentacionin përkatës, kandidatët:

  1. Arta Vorpsi
  2. Avni Shehu
  3. Elsa Toska
  4. Fiona Papajorgji
  5. Klodian Rado
  6. Kostandin Kazanxhi
  7. Mitat Dautaj
  8. Ilir Mustafaj
  9. Valbona Bala (Pajo)