KRYESORE

Video/ Intervista e ish-ministrit të Jashtëm të Greqisë, gjithçka që grekët i shmangen në raportet me shqiptarët

Video/ Intervista e ish-ministrit të Jashtëm të Greqisë,

Ish-ministri i Jashtëm i Greqisë, Theodoros Pangalos në një intervistë të publikuar nga “Konica” flet për raportet e shtetit të tij me Shqipërinë, Maqedoni, Serbinë dhe Turqinë.

Pangalos është i mendimit se mes Greqisë dhe Shqipërisë nuk ekziston asnjë çështje që mund të pengojë avancimin e marrëdhënieve dypalëshe. Ai i konsideron idetë për “Shqipërinë e Madhe” si të veçuara të një grupi të caktuar njerëzish, ndërsa vë theksin te lidhjet që janë krijuar mes dy kombeve me emigrimin e shqiptarëve drejt Greqisë.

Theodoros Pangalos kërkon gjithashtu njohjen e Kosovës nga Athina, pasi sipas tij është normale që ky shtet të udhëhiqet nga shqiptarët.

Sa i përket marrëdhënieve me Serbinë, ish-ministri i Jashtëm grek e konsideron mit lidhjen vëllazërore greko-serbe, por thekson se lidhjet më të afërta grekët i kanë me shqiptarët.

 

Ditari politik

Të fundit