Ikonat/ Denoncimi: “Rama nuk është arrestuar vetëm në Francë por edhe në Maltë”

 

Edi Rama është arrestuar dy herë për trafik ikonash, njëherë në Francë dhe njëherë në Maltë. Deklarata e fortë është bërë nga Aleksander de Basseville, një personazh karizmatik i cili njihet si “Princi i Libofshës”.

Ai ka dhënë një intervistë për  gazetën “Panorama” dhe është shprehur se Rama e refuzoi një ‘duel’ më të pikërisht sepse këtë akuzë e ka bërë që në vitin 2000.

“Në fakt, qeveria jonë është impostuese dhe Rama që unë e kam denoncuar për ndryshim emri në fillimet e viteve 2000, i arrestuar për kontrabandë ikonash në Paris dhe Maltë, e refuzoi planin tim dhe duelin me të në sheshin ‘Skënderbej’.

Dua të them që, këmbëngul në misionin tim jo vetëm se pasardhësit e mi ishin pjesë e luftës në Sarajevë dhe se familja ime ka drejtuar për më shumë se 1000 vite këtë tokë të bekuar, por për një arsye të thjeshtë, që ky është vullneti dhe fati im. I martuar me popullin tim, një shprehje që e përdor shpesh, unë isha prezent në pjesëmarrjen time në protestat e Tiranës.

Më bëri përshtypje mënyra sesi njerëzit më takonin dhe deri në përkëdheljen e flokëve nga gjyshet shqiptare. Ishte impresionuese të përjetoja se si njerëzit ishin të ndryshëm përpara meje, me ata që komentojnë në mediat sociale”, tha ndër të tjera ai.