Ahmetaj jep datën kur përfundon ndërtimi i banesave për të dëmtuarit

Ish-ministrit të Financave Arben Ahmetaj deklaroi se deri më 31 dhjetorin e vitit 2020, do të përfundojë 80% e punës për rindërtimin e banesave dhe strehimin e familjeve të prekura nga tërmeti.

Ai theksoi se injektimi për rindërtimin do japë efekte pozitive në ekonomi.

“Nëse qeveria angazhohet 24 orë me ndërtimin e qytezave dhe infrastrukturës besoj se 80% e punës mbaron në 31 dhjetor 2020. Institucioni që do marrë përsipër, duhet t’i kërkojë leje ligjbërësit me ligj të veçantë me procedura të përshpejtuara, të hapura por të përshpejtuara. Ata punonjës atje, qeveria duhet të merren 24 orë dhe ato firma që do punojnë për rindërtimin. Sepse nuk është një situatë e zakonshme”, tha Ahmetaj.

Ish-ministrit të Financave shpjegoi se për 1 apo 2 muaj, qytetarët do t’i kthehen jetës së zakonshme.

“Kështu ka ndodhur edhe në disa vende. Injektimi për rindërtimin do japë efekte pozitive”.