Bota

BE thotë se qendra ndërkombëtare për ndjekjen penale të krimeve në Ukrainë do të ngrihet në Hagë

BE thotë se qendra ndërkombëtare për ndjekjen penale të

Kryetarja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ka njoftuar se në Hagë do të ngrihet një qendër ndërkombëtare për ndjekjen e krimeve në Ukrainë.

Von der Leyen ndodhet në Kiev, ku ajo dhe zyrtarë të tjerë të BE-së po e vizitojnë për të treguar mbështetjen e tyre dhe për të premtuar ndihmë ushtarake, financiare dhe politike për Ukrainën përpara përvjetorit të një viti të luftës.

Shefi i Komisionit Evropian tha: Ai do të koordinojë mbledhjen e provave, do të përfshihet në ekipin e përbashkët hetimor i cili mbështetet nga agjencia jonë Eurojust.

Të fundit