Flash News

Bota

Boris Johnson jep dorëheqjen si deputet

Boris Johnson jep dorëheqjen si deputet

Boris Johnson, ish-kryeministri i Britanisë, jep dorëheqjen si deputet pas marrjes së raportit “Partygate”.

Raporti Komiteti i Privilegjeve i udhëhequr nga deputetët hetoi nëse Johnson kishte mashtruar Parlamentin lidhur me festat e raportuara në Downing Street gjatë kohës kur kishte masa kufizuese të COVID-19.

Johnson akuzoi hetimin e Parlamentit se po përpiqeshin ta “dëbonin”.

“Ata ende nuk kanë gjetur asnjë provë që unë me vetëdije mashtrova Parlamentin”, tha ai në një deklaratë.

Në provat e dhëna komisionit në mars, Johnson pranoi se kishte mashtruar Parlamentin, por tha se nuk e kishte bërë me qëllim.

Nuk kam gënjyer dhe besoj se në zemrat e tyre komisioni e di këtë”, tha Johnson në deklaratën e tij të lëshuar pas dorëheqjes së tij të premten.

Të fundit