Flash News

Bota

FBI kontrollon shtëpinë e Presidentit Biden në Delaware

FBI kontrollon shtëpinë e Presidentit Biden në Delaware

FBI ka kryer kontroll në shtëpinë e presidentit të SHBA, Joe Biden në Delaware si pjesë e një hetimi për dokumente të klasifikuara, thotë avokati i tij.

Në një deklaratë, avokati i Biden tha se kërkimi ishte "planifikuar" me "mbështetjen e plotë" të presidentit.

CBS ka raportuar se hetimi ka të bëjë me një hetim më të gjerë në trajtimin e dokumenteve të klasifikuara.

FBI nuk ka komentuar mbi kërkimin.

Duke qenë se kërkimi ishte konsensual, nuk u kërkua asnjë urdhër bastisjeje. Avokati i zotit Biden, Bob Bauer, tha se kontrolli u krye "pa njoftim paraprak publik" në interes të "sigurisë operacionale dhe integritetit".

Kërkimi është i fundit në një seri të kryer në vende të ndryshme, pas zbulimit të dokumenteve të klasifikuara në Qendrën Penn Biden - një hapësirë oficeri - në Uashington DC në nëntor.

Dokumentet shtesë u zbuluan në shtëpinë e zotit Biden në Delaware në kontrollet e mëvonshme të kryera në dhjetor dhe janar.

Zoti Biden ka thënë se ekipi i tij bëri "atë që duhej të bënte" dhe po "bashkëpunonte plotësisht dhe plotësisht" me hetimin.

Të fundit