Flash News

Bota

Mike Pompeo thotë se ka një ‘kërcënim’ më të madh për botën se sa Vladimir Putin

Mike Pompeo thotë se ka një ‘kërcënim’ më

Ish-sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo, ka treguar një kërcënim më të madh se Rusia dhe Vladimir Putin.

Ai tha për Sky News se presidenti i Kinës Xi është një kërcënim më i madh për botën sesa Vladimir Putin. Pompeo tha se presidenti Xi ka për qëllim dominimin botëror.

“Ai dëshiron qëllime hegjemoniste në të gjithë botën me vizionin e tij marksist-leninist dhe dominimin ekonomik dhe politik kinez në çdo cep të botës. Ky është objektivi i tij vicioz”, tha Pompeo.

I pyetur nëse lideri kinez është më i rrezikshëm se homologu i tij rus - i cili pushtoi Ukrainën pothuajse një vit më parë - Pompeo u përgjigj: Absolutisht. Vladimir Putin ka një program bërthamor shumë të aftë dhe një ekonomi që varet nga një industri e vetme. Dhe nëse ne prodhojmë energji në Amerikë, ajo industri do të ishte shumë më pak e vlefshme për të.

Xi Jinping është një krijesë tjetër. Globi është i varur nga ai ekonomikisht, ai ka 1.4 miliardë njerëz. Ai ka një ekonomi që rivalizon madhësinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, një hapësirë dhe program ushtarak dhe kibernetik shumë të aftë. Dhe këto janë aftësitë. Dhe ne tani e kemi parë gjithashtu qëllimin e tij.

Të fundit