Flash News

Bota

OKB: Dhuna midis Izraelit dhe Palestinës në pikë kritike

OKB: Dhuna midis Izraelit dhe Palestinës në pikë kritike

I dërguari i OKB-së në Jerusalem ka paralajmëruar se dhuna në rritje në Izrael dhe territoret e pushtuara palestineze e ka sjellë situatën në një pikë kritike.

Në një intervistë për BBC, Tor Wennesland bëri thirrje për ndërhyrje diplomatike "të vendosur" për të frenuar gjakderdhjen.

Ai paralajmëroi gjithashtu për përkeqësim të mëtejshëm për shkak të rënies së mbështetjes ndërkombëtare për Autoritetin Palestinez (PA).

“OKB-ja nuk mund ta marrë përsipër këtë përgjegjësi, ne nuk mund ta qeverisim Palestinën”, tha ai.

Në muajin e fundit, më shumë se 35 palestinezë dhe shtatë izraelitë janë vrarë, pas një viti të dhunës spirale që përfshinte bastisjet ushtarake izraelite pothuajse gjatë natës dhe arrestimet dhe një sërë sulmesh palestineze.

Shumë vëzhgues kanë frikë nga një rënie përfundimtare e perspektivave për një të ashtuquajtur zgjidhje me dy shtete - formula e gjatë ndërkombëtare për paqen.

 

Të fundit