Flash News

Bota

Qëndroi vetëm 49 ditë në pushtet, Truss: Nuk mu dha kurrë një shans real për të miratuar ulje taksash

Qëndroi vetëm 49 ditë në pushtet, Truss: Nuk mu dha

Liz Truss ka thënë se asaj kurrë nuk iu dha një "shans reali" për të zbatuar axhendën e saj radikale të uljes së taksave nga partia e saj.

Në një shkrim për ‘Sunday Telegraph’, Truss u qëndroi planeve të saj për të nxitur rritjen ekonomike, duke argumentuar se ato u rrëzuan nga "stabiliteti ekonomik i krahut të majtë".

Këto janë komentet e para publike që ish-kryeministrja ka bërë për dorëheqjen e saj. Por ajo tha se nuk ishte “e pafajshme” për zbërthimin e minibuxhetit.

Truss u detyrua të jepte dorëheqjen pasi paketa prej 45 miliardë funtesh e reduktimeve të taksave të pafinancuara e çoi paundin në një nivel të ulët rekord.

Koha e saj e shkurtër në pushtet - 49 ditë - e bëri atë kryeministren me mandatin më të shkurtër në historinë e Mbretërisë së Bashkuar.

Ajo beson se në afat të mesëm politikat e saj do të kishin rritur rritjen dhe për këtë arsye do të ulnin borxhin. Gjithashtu argumentoi se qeveria u bë një “kokë turku” për zhvillimet që po ziheshin prej disa kohësh.

Ajo tha gjithashtu se nuk e kishte vlerësuar forcën e rezistencës me të cilën do të përballej ndaj planeve të saj - duke përfshirë planet për të hequr normën më të lartë 45 p të tatimit mbi të ardhurat.

"Unë supozova me hyrjen në Downing Street se mandati im do të respektohej dhe pranohej. Sa gabim e kisha. Ndërsa prisja rezistencën ndaj programit tim nga sistemi, e nënvlerësova shtrirjen e saj," shkruan ajo.

Burimi: BBC

Të fundit