Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha: Universitetet po shkojnë drejt sistemit selektiv si në diktaturë

Berisha: Universitetet po shkojnë drejt sistemit selektiv si në

Kryedemokrati Sali Berisha ka ngritur shqetësimin për auditorët e boshatisur të universiteteve të cilat hapën dyert sot në vitin e ri akademik.

Nga foltorja e Kuvendit, Berisha tha se ky është alarm për Shqipërinë, duke theksuar rënien e universiteteve të vendit në renditje. Berisha tha qeveria po vepron sin ë diktaturë me sistem selekiv.

Berisha: Problemi tjetër që desha të sjell në vëmendjen tuaj është fillimi i vitit universitar. Shqipëria fillon me flamur në gjysëm shtizë me 50 mijë studentë më pak se 10 vite më parë. Me 70 mijë vite studentë më pak se 10 vite më parë. Me 15 % më pak studentë se sa vitin e kaluar.

Me një rënie katastrofale në rankimin e universitetit kryesor të vendit. Të gjitha këto rezultate të sulmeve armiqësore, injorante për shkatërrimin e universitetit, shkatërrimin e shkollave të larta, nga korrupsioni, nga armiqësia ndaj të rinjve shqiptarë.

A nuk është ky një moment alarmi i tmerrshëm në këtë vend. A nuk po shkojmë ne drejt sistemit selektiv dhe jo të dyerve të hapura të universiteteve, sistem që ekzistonte në diktaturë.

Mbaroi koha, por nuk mbarojnë krimet e shëmtuara të këtij regjimi.

Të fundit