Flash News

Ditari i Opozitës

Protesta e 11 korrikut, Boçi: E çon më tej bashkimin e demokratëve, hap siparin e fitores

Protesta e 11 korrikut, Boçi: E çon më tej bashkimin e

Nënkryetari i Patrisë Demokratike, Luçiano Boçi komentoi vendimin e Kryesisë për protestën kombëtare në 11 korrik.

Në Syri tv, ish deputeti tha se është një betejë e ofruar për bashkimin e demokratëve dhe pretendohet që ky akt bashkimi të shpërthejë dhe të hapë siparin e rrugëtimit të fitores së PD.

Boçi: Me vendimin e Gjykatës së Apelit i formës së prerë, ka rënë muri pengues i komunikimit midis demokratëve, miqve, bashkëluftëtarëve të cilët kanë zhvilluar beteja pa fund kundër këtij narko-shteti, që është një përcaktim jo thjesht i PD por është një përcaktim ndërkombëtarë.

Rënia e këtyre pengesave na bën që të nisim këtë proces bashkimi, në bazë të një platforme pasi projekt-rezoluta është thirrje politike, ka përcaktimet dhe termat e saj politikë, ndërsa platforma është zbatimi i një procesi brenda strukturave të PD duke krijuar atë hapje reale dhe konkrete që nuk mbetet në pjesën e fjalës por është një proces real që fton çdo demokrat të bëhet pjesë e shtëpisë së vetë.

Zoti Berisha e përcaktoi qartazi që çdo ardhje është ardhje krenare, nuk është ardhje ose kthim...

Kjo do jetë një ardhje e pranueshme nga të gjithë ne. Kemi respektuar mendimin ndryshe. Çdo gjë është sheshuar dhe ardhja e tyre është si ardhja e të barabartit mes të barabartëve.

Protesta e çon më tej dhe këtë lloj akti bashkimi sepse dhe jo më kot zoti Berisha e përcaktoi është një bashkim në betejë, dhe ja ku është beteja e ofruar dhe pretendohet që ky akt bashkimi të shpërthejë dhe të hapë siparin e rrugëtimit të fitores së PD.

Protesta ka përcaktuar qartazi dy kërkesat e saj, dhënien liri për liderin e opozitës të burgosur polikisht dhe kërkesa për zgjedhje të lira dhe të ndershme.

Të fundit