Flash News

Ditari i Opozitës

Rikthimi në universitete, Meta: Qeveria, hapa destruktivë për të tkurrur auditorët dhe kontrolluar profesorët

Rikthimi në universitete, Meta: Qeveria, hapa destruktivë për

Kreu i Partisë së Lirisë, Ilir Meta ka uruar studentët për nisjen e vitit të ri akademik.

Në një reagim në Facebook, Neta shkruan se jeta universitare është goditur vit pas viti nga qeveria shqiptare, duke ndërmarrë hapa destruktivë për të tkurrur auditoret dhe kontrolluar profesorët.

REAGIMI I METES
SUKSESE studentëve dhe stafeve pedagogjike në nisjen e këtij viti të ri akademik.

Urimet më të mira për arritje të reja e më të mëdha për të gjithë ju, teksa sytë tanë janë të drejtuar tek universitetet e Shqipërisë, të cilat duhet të jenë djepi i mendimit shkencor, i mendimit kritik profesional dhe i zhvillimit të gjithanshëm.

Çdo qytetar i jep shoqërisë nga vetja duke e formësuar atë, por askush më tepër se studentët. Studentët janë shpresa dhe vetë e ardhmja e transformimit social, ekonomik e kulturor të Shqipërisë.

Jeta universitare është goditur vit pas viti, vendim pas vendimi, nga qeveria shqiptare. Në një kohë kur vendet Europiane e mbështesin arsimin universitar, kërkimin shkencor, inkurajimin e zgjerimit të profesoratit, qeveria shqiptare ka ndërmarrë hapa destruktivë për të tkurrur auditoret dhe kontrolluar profesorët.

Etja për dije e studentëve shqiptar dhe talenti i jashtëzakonshëm i tyre për të kaluar kufijtë na mbush me optimizëm për ndryshimin e Shqipërisë, që pasurohet nga gjenerata të reja të arsimuara, gati për të qenë brezi i ri i ekonomistëve, inxhinierëve, mjekëve dhe drejtuesve të shtetit tonë.

Të gjithë bashkë duhet të bëjmë gjithshka për lirinë akademike, për uljen e kostove të arsimit universitar dhe rritjen e fondeve, që shkojnë nga buxheti i shtetit për formimin profesional e shkencor të brezit të ri.

Të jemi një aleancë e fortë dhe pa kompromis përballë arrogancës së pushtetit, që i ka bërë të rinjtë dhe studentët të mendojnë më së shumti për emigrimin, e të ringjallim shpresë për një Shqipëri, që i përgjigjet ritmit të ambicieve legjitime të studentëve të saj.

Mbarësi në çdo hap drejt dijes!

 

 

 

Të fundit