Flash News

Ditari i Opozitës

Zhulali: Çështja e Ramës me McGonigal po trajtohet veçmas në Gjykatën e Washingtonit

Zhulali: Çështja e Ramës me McGonigal po trajtohet

Drejtuesja e Departamentit për Politikën e Jashtme në PD, Ilda Zhulali, tha se çështja e kryeministrit Rama në skandalin me McGonigal, ndodhet aktualisht në Gjykatën e Washingtonit.

Në një lidhje direkte për Syri Tv, Zhulali tha se një tendencë për të hequr Ramën nga skandali, kur në fakt ai nuk ka vetëm një aktakuzë në New York, por edhe një të tillë në Washington.

Sipas Zhulalit, çështja e përfshirjes së Ramës po trajtohet veçmas në një gjykatë tjetër nga ku po ptrajtohet çështja e oligarkut rus Deripaska.

“Ky skandal u përket të dyja vendeve njësoj. Ka një keqintepretim kur thotë se Rama nuk është i përfshirë. Në fakt nëse i heqim emrin zotit Rama nga çështja e McGonigal, atëherë ai do të kishte vetëm një aktakuzë në gjykatën e New York. Mirëpo ai ka edhe një aktakuzë tjetër në gjykatë, në Uashingon D.C. Rama është individi më i përfolur, emri i të cilit përmendet 14 herë dhe veprimtaria e të cilit përbën problem themelor të të gjithë çështjes së ngritur në Uashington D.C. Heqja e Edi Ramës nga ky ekuacion do ta ndryshonte tërësisht edhe pozicionin ligjor edhe të vetë z.McGonigal në SHBA. Por e vërteta është kjo, ai është drejtpërsërdrejti i përfshirë në këtë çështje, në një gjykatë të veçantë në Uashigton, pra ndarazi nga çështja Deripaska”, tha Zhulali.  

Të fundit