Flash News

E-TJERA

5 kilogramë drogë dhe 75 mijë euro 'cash', arrestohen dy shqiptarë në Itali

5 kilogramë drogë dhe 75 mijë euro 'cash', arrestohen

Dy shtetas shqiptarë, njëri 42 vjeç dhe tjetri 21 vjeç, kanë rënë në prangat e policisë italiane.

Mediat vendase raportojnë se dy shqiptarët janë arrestuar nën akuzën e ndalimit dhe transportin, për qëllime të shpërndarjes së drogës, sasi të mëdha droge.

Gjatë një postblloku të planifikuar, agjentët e Policisë Rrugore ndaluan një furgon me targa të huaja, në të cilin ndodheshin dy shtetas shqiptarë, të cilëve u shfaqën menjëherë shenja intolerance dhe nervozizmi të pajustifikuar.

Brenda pjesës së pasme të automjetit, policët gjetën disa çanta të llojeve dhe madhësive të ndryshme, me ushqime (vaj dhe fruta dhe thasë me mish në gjendje të avancuar dekompozimi) të cilat lëshonin një erë të fortë të përzier, rrethanë që Policët u kthyen menjëherë në marifetin tipik të korrierëve të drogës, për të mbuluar sa më shumë erën e lëndës narkotike, në rastin e kontrolleve antidrogë me reparte qensh.

Nga kontrolli i mëvonshëm i mjetit dhe personave, u bë i mundur gjetja në anën e drejtuesit të 5 pako të mbuluara me celofan dhe të fiksuara me shirit ngjitës, me përmbajtje heroine dhe kokainë, me peshë totale 5.642 kg, një qese prej pëlhure me 8 pako kartëmonedha të prerjeve të ndryshme, të mbështjella po ashtu me celofan, për një shumë prej disa mijëra dhjetëra eurosh të cilat, të shtuara me 1580 euro të tjera në disponueshmërinë e tyre direkte, arrijnë në total 73.205 euro.

Të arrestuarit me urdhër janë shoqëruar në burgun e Barit, në pritje të masës paraprake të sigurisë.

Të fundit