Flash News

E-TJERA

Braverman tregon arsyen e vërtetë përse po sulmohen emigrantët shqiptarë, gjithçka për pushtet

Braverman tregon arsyen e vërtetë përse po sulmohen

Sekretarja e Brendshme britanike, Suella Braverman ka pranuar se frenimi e emigrantëve ilegal është mundësia e vetme për të fituar zgjedhjet. Kjo dëshmon qartë gjuhën e ashpër të zyrtarëve të lartë britanike dhe “acarimin” e tyre, pasi bëhet fjalë për mbajtjen e pushtetit.

Në një intervistë për The Telegraph, Braverman tha se qeveria duhet të ndalojë kalimet me varka të vogla nëse konservatorët do të fitojnë zgjedhjet e ardhshme.

Ajo tha se reputacioni i partisë varej nga kjo çështje, ndërsa i bëri thirrje deputetëve që të bashkohen për të ndaluar kalimet.

Ekzistojnë gjithashtu ndarje brenda konservatorëve midis atyre që duan që qeveria të shkojë më tej dhe të largohet nga Konventa Evropiane për të Drejtat e Njeriut (KEDNJ) dhe atyre që kanë frikë se planet mund të shkelin ligjin ndërkombëtar, duke përfshirë Konventën e Refugjatëve.

Ministrat mund të kërkojnë të prezantojnë projekt-ligjin e ri për imigracionin ilegal, duke kërkuar marrjen e masave për të penguar numrin rekord të emigrantëve që kalojnë Kanalin sa më shpejt të jetë e mundur.

Projektligji do t'i japë Sekretarit të Brendshëm kompetencat për të ndaluar emigrantët që hyjnë ilegalisht në Mbretërinë e Bashkuar dhe t'i kthejë "me shpejtësi" në vendin e tyre të origjinës ose në një vend të sigurt si Ruanda, ku do të shqyrtohet kërkesa e tyre për azil.

E pyetur për pasojat nëse qeveria nuk do të ndalonte varkat, Braverman tha: “Unë thjesht nuk mendoj se do të falemi. Ne duhet të fitojmë besimin e popullit britanik për të gjitha çështjet dhe çdo ditë që jemi në qeveri. Kjo çështje është një zhgënjim i madh për shumë e shumë njerëz që takoj, por edhe për popullin britanik në përgjithësi.

Unë besoj se reputacioni im dhe reputacioni i partisë konservatore është në linjë këtu. Ka të bëjë me kompetencën dhe ka të bëjë me të qenit besnik ndaj popullit britanik që na vendosi në detyrë për të zgjidhur këtë problem”.

E pyetur nëse mund t'u kushtojë konservatorëve zgjedhjet e ardhshme, ajo tha: "Unë mendoj se ne duhet të ndalojmë anijet për të fituar zgjedhjet. Kjo është arsyeja pse kryeministri e ka bërë migrimin një nga pesë prioritetet”.

Në muajt që lamë pas 1/3 e emigrantëve të paligjshëm në Britani ishin shqiptarë. Gjithashtu është raportuar se një numër i konsiderueshëm fëmijë azilkërkues janë rrëmbyer dhe se qeveria britanike nuk ka bërë mjaftueshëm për sigurinë e tyre.

Të fundit