Flash News

E-TJERA

Britania e ashpër me shqiptarët, kërkon shqyrtimin e shpejtë të kërkesave për azil

Britania e ashpër me shqiptarët, kërkon shqyrtimin e shpejtë

Ministria e Brendshme britanike ka urdhëruar njësitë e azilit që të punojnë vetëm me kërkesat e shqiptarëve në një përpjekje për të përshpejtuar dëbimet – duke detyruar kombësitë e tjera të vuajnë pritje më të gjata.

Burime për The Independent thonë se shtytja, e koduar Operacioni Bridora, synon të shpallë sa më shumë aplikime nga shqiptarët qartësisht të pabaza, të jetë e mundur dhe të largojë njerëzit nga Britania e Madhe pas një rritjeje të numrit që mbërrijnë me varka të vogla.

Ka shqetësime se do të vonojë vendimet për mijëra afganë, iranianë, sirianë dhe azilkërkues nga të gjitha vendet e tjera, me shumë prej tyre që tashmë presin vite për të zbuluar nëse do t'u jepet mbrojtje.

"Është diskriminim," i tha The Independent një burim i njohur me lëvizjen që filloi të hënën. "Ligji i pretendimeve qartazi të pabazuara nuk zbatohet në mënyrë të barabartë për pretenduesit nga vendet e tjera."

Nga më shumë se 140,000 aplikime për azil që presin një vendim fillestar në MB, rreth 16 për qind janë nga shqiptarët.

Clare Moseley, themeluesja e bamirësisë Care4Calais, tha se disa nga kombësitë që shtyheshin në fund të radhës kishin norma të granteve për azil deri në 98%, por tani do të presin edhe më gjatë.

“Kërkesat për azil duhet të dëgjohen në mënyrë të drejtë bazuar në rrethanat personale të njerëzve,” shtoi ajo.

Të fundit