Flash News

E-TJERA

Hyn në fuqi harta e re gjyqësore, nga sot vetëm një Gjykatë Apeli në Tiranë

Hyn në fuqi harta e re gjyqësore, nga sot vetëm një

Nga sot hyn në fuqi harta e re gjyqësore e miratuar vitin e kaluar, mes debatesh dhe kundërshtimesh.

Këshilli i Lartë Gjyqësore iu ka dërguar vendim të formës së prerë Gjykatave të Apelit në rrethe që duke nisur nga sot të mbyllen dhe të funksionojë vetëm një Gjykatë Apeli në Tiranë.

Gjykatat e Apelit në Shkodër, Vlorë, Durrës, Korçë dhe Gjirokastër do të shkrihen dhe mbetet hapur vetëm një zyrë informacioni për qytetarët. Gjykatat e Apelit në rrethe do të shërbejnë vetëm për procedurat administrative.

13 Gjykatat e Shkallës së Parë do të mbyllen më 1 maj.

Çështjet që nuk kanë asnjë datë për gjykim në Apel do të hidhen edhe njëherë në short, ku mes tyre është edhe ankimimi i Partisë Demokratike për statutin.

Harta e re  do të funksionojë me 16 gjykata, 12 të Shkallës së Parë, 1 Gjykatë Apeli dhe 2 gjykata Administrative, duke shkrirë 18 gjykata. Numri i Gjykatave të Apelit në një të vetme në Tiranë.

Nga 5 gjykata Administrative do jenë vetëm dy, në Tiranë dhe në Lushnje. Nga sot do të jenë vetëm 13 gjykata të Shkallës së Parë.

Të fundit