Flash News

E-TJERA

Lleshaj: Nëse pushtohet Kosova, Shqipëria është automatikisht në luftë

Lleshaj: Nëse pushtohet Kosova, Shqipëria është

Ish-ministri i Mbrojtjes, Sandër Lleshaj, teksa komentoi situatën mes Kosovës dhe Serbisë u shpreh se përqëndrimi i trupave serbë në veri, është i rrezikshëm.

Në një lidhje direkte për “Të Paekspozuarit”, Lleshaj deklaroi se nëse ndodh që Serbia ndërhyn dhe përfshihet në një angazhim ushtarak në Kosovë, atëherë edhe Shqipëria është automatikisht e përfshirë në luftë.

“Së fundmi po shohim përqendrimin e trupave në kufi, kjo është e papranueshme dhe e rrezikshme. Fakti që SHBA dhe vendet e tjera u alarmuan mjafton që dhe ne të jemi të alarmuar ndoshta dhe më shumë se ata. Por janë shumë gjëra, nuk është vetëm përqendrimi në kufi, janë një seri çështjesh që janë ceduar për tu parë në kohën e duhur, sepse më mirë të alarmohesh në kohën e duhur sesa tani që është vonë dhe trupat kanë hyrë brenda territorit të Kosovës.

Ndërkohë që nëse hipotetikisht ndodh që Serbia përfshihet në një angazhim ushtarak në Kosovë dhe ne jemi të përfshirë automatikisht sepse Shqipëria do përfshihet në nivelin popullor, njerëzor, prandaj them se Shqipëria automatikisht është në luftë nëse Kosova pushtohet. Ne jemi automatikisht të përfshirë në këtë luftë”, u shpreh Lleshaj.

Të fundit