Flash News

E-TJERA

Mbolli kanabis në ballkon, Apeli lë të lirë Encën

Mbolli kanabis në ballkon, Apeli lë të lirë Encën

Gjykata e Apelit ka lënë në fuqi masën e sigurisë detyrim paraqitje për këngëtaren Ruenca Haxhia

Enca u arrestua disa javë më parë pas një kontrolli të ushtruar në banesën e saj në Lundër, ku iu gjetën bimë kanabis të mbjella në disa vazo në ballkon.

Vendimi i Gjykatës së Apelit Tiranë:

Gjykata e Shkallës së Parë e Juridiksionit të Përgjitshëm Tiranë me vendimin nr. 2067 Akti, datë 14.09.2023,ka vendosur:

Vleftesimin si te ligjshem te “arrestit ne flagrance” te personit nen hetim R. H. Dhe caktimin ndaj saj si mase sigurimi ate te "Detyrimit per paraqitje ne Policine Gjyqesore", parashikuar nga neni 234 iK.Pr. Penale.

Çështja në apel u shqyrtua mbi bazën e ankimeve:

Nga personi nën hetim me iniciale R.H, i cila kërkoi ndryshimin e vendimit, vlerësimin si të paligjshëm të arrestimit dhe rrëzimin e kërkesës për caktimin e masës së sigurimit personal.

Nga Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parëtë Juridksionit të Përgjithshëm Tiranë, i cili kërkoi prishjen e vendimit dhe caktimin e masës së sigurimit personal shtrëngues atë të “arrestit në burg”.

Në përfundim të gjykimit, sot më datë 03.10.2023, Gjykata e Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm, e përbërë nga trupi gjykues me Gjyqtar znj. Elona Mihali, vendosi:

Mospranimin e ankimit te Prokurorise te ushtruar ndaj vendimit nr.2067 akti, date 14.09.2023 te Gjykates se Shkalles se Pare te Juridiksionit te Pergjithshem Tirane per shkak te heqjes dore nga ankiminga ana e Prokurorise.

Mospranimin e ankimit te personit nen hetim Ruensa Haxhiaj te ushtruar ndaj vendimit Nr.2067 , date 14.09.2023 te Gjykates se Shkalles se Pare te Juridiksionit te Pergjithshem Tirane per shkak se ankimi eshte ushtruar jashte afatit ligjor.

 

Të fundit