Flash News

E-TJERA

Çmimi Nobel në Mjekësi i jepet shkencëtarëve që zbuluan vaksinat kundër COVID-19

Çmimi Nobel në Mjekësi i jepet shkencëtarëve që

Çmimi Nobel i këtij viti për Mjekësinë i është dhënë shkencëtarëve që kanë zbuluar teknologjinë mRNA për vaksinat kundër koronavirusit, Katalin KarikO dhe Drew Weissman.

Vitin e kaluar Çmimi Nobel iu dha shkencëtarit suedez Svante Paabo “për zbulimet e tij në lidhje me gjenomin e homininëve të zhdukur dhe evolucionin njerëzor”.

Fituesit për Fizikë do të shpallen më 3 tetor, më pas të kimisë më 4 tetor.

Fituesit e Çmimit të Letërsisë, Paqes dhe Shkencave Ekonomike do të shpallen përkatësisht më 5 tetor, 6 Tetor dhe 9 Tetor.

Të fundit