E-TJERA

Shpreh mbështetjen e SHBA-së që reforma në drejtësi të japë rezultatet e pritura, ambasadorja Yuri Kim takon Vitore Tushën

Shpreh mbështetjen e SHBA-së që reforma në drejtësi

 

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë, Yuri Kim, ka takuar kryetaren në detyrë të Gjykatës Kushtetuese. Institucion që vetëm pak javë më parë u bë funksional me plotësimin e kuorumit të gjyqtarëve.

Përmes një postimi në Twitter, Yuri Kim shkruan Vitore Tusha e cila tashmë është dhe kryetare e KED ka përgjegjësinë të drejtojë Gjykatën Kushtetuese në shqyrtimin e çështjeve të rëndësishme.

Po ashtu, Kim shpreh mbështetjen e fortë të SHBA-së që Reforma në Drejtësi të japë rezultatet e pritura.

Statusi i plotë:

“U takova me gjyqtaren Tusha për ta falënderuar atë për udhëheqjen e qëndrueshme dhe të mençur të KED, e cila bëri të mundur që Gjykata Kushtetuese të bëhet funksionale.

Tani, ajo ka përgjegjësinë të drejtojë GJK-në në shqyrtimin e çështjeve të rëndësishme.

SHBA do të vazhdojë mbështetjen e saj të fortë në mënyrë që Reforma në Drejtësi të japë rezultate”.

Ditari politik

Të fundit