Flash News

E-TJERA

Situata në Kosovë, Grenell: SHBA të dërgojë një emisar të posaçëm, duhet hetim transparent

Situata në Kosovë, Grenell: SHBA të dërgojë një

Ish-i dërguari i Posaçëm i SHBA-ve për Kosovën dhe Serbinë, Richard Grenell foli për siuatën në veri teksa i bëri thirrje Shtëpisë së Bardhë që të dërgojë një emisar të posaçëm për të monitoruar situatën mes Kosovës dhe Serbisë.

Në një lidhje direkte për Syri Tv, Grenell sshtroi nevojënpër hetime nga ana e SHBA-ve me qëllim që rezultati të jetë transparent. Ai shtoi se evropianët flasin shumëpër çështjen në fjalë, porkur vjen puna të veprimet, realizojnë më pak.

“Duhet të kemi filmimet, dhe të shohim me kujdes gjithçka. Jo vetëm disa fragmente të vogla të videove sepse duket se janë fragmente të situatës. Unë dua një hetim të pavarur. Ju e dini se duhet të ketë një palë të tretë e cila të ndërhyjë dhe të bëjë këto autopsi. Nuk mund të kemi vetëm një palë që jep informacionin dhe të gjithë e besojnë atë palë.

Ky është roli i SHBA ose i BE-së, por njëri prej këtyre të dyve duhet të ndërhyjë menjëherë dhe të nisë hetimin. Shqetësimi im është se europianët flasin shumë, por nuk veprojnë aq shumë. Pikërisht në këto momentet duhet të ndërhyjë SHBA dhe kur të ndërhyjnë ata, marrin menjëherë veprime.

Unë mendoj se Shtëpia e Bardhë duhet të dërgojë një emisar për këtë situatë. Tani NATO po shton trupat dhe jam i shqetësuar për këtë situatë. Kur Trump ishte president ne flisnim për uljen e numrit të trupave ushtarake”, tha Grenell.

Të fundit