Flash News

E-TJERA

"I'm sorry, but I was stuck in traffic", but is there any excuse for ambulances?!

"I'm sorry, but I was stuck in traffic", but is there any excuse

Prepared by Neta Fero

Endless traffic in Tirana has become a common thing, which starts in the early hours of the morning and ends in the evening, somewhere around 23:00.

Each of us leaves about 2 hours before to go to work or school and if we are late we excuse ourselves with " Sorry, but I got stuck in traffic".

What about the ambulances, is there any justification?

Is there any excuse why they didn't get to the scene in time, or why they didn't get to the hospital in time?

Justification can be: There is no emergency lane!

And those that were on "Dritan Hoxha" and Durrës streets are out of order, taxis and bicycles pass by. It is not surprising, we live in Albania.

After so much time, after the investment in staggering figures for the infrastructure, we see no improvement except for the civic reaction of the drivers, who try to create free channels as much as they can, for the ambulance to "break" the traffic.

"I'm sorry, but I was stuck in traffic", but is there any excuse

Politiko.al has provided several moments where ambulances are blocked in traffic and apart from the patient's pain, what can be heard loudly is the siren which "cracks the air", but it is impossible to clear the road.

As you can see in the video, the ambulance was stuck at the "Flour Factory", which is one of the areas that becomes chaotic with traffic every day. The ambulance remained in traffic for about 20 minutes.

 


Pavarësisht alarmit të sirenave që dëgjohen më shumë se dy kilometra larg, trafiku i rënduar bën që ambulancat të mos lëvizin nga vendi, pasi shoferët e makinave e kanë të pamundur të devijojnë.

 

Kjo situatë është alarmante dhe mund të çojë në përkeqësim të gjendjes shëndetësore të qytetarit që kërkon ndihmën e parë.

Një tjetër panoramë na vjen afër zonës së Brrylit, ku ambulanca pavarësisht se kishte ndezur sirenat, drejtuesit e mjeteve e kishin të pamundur të devijonin për të hapur rrugën.

 


Në rrugë të Elbasanit, misioni i ambulancës është akoma më i vështirë. Mungesa e korsisë së dedikuar dhe radhët e gjata të mjeteve, bëjnë që ajo të ngec shpesh-herë në trafik.

 

Po ajo pyetje që rrjedhimisht të krijohet është, këta projektuesit apo kryetari i bashkisë, a kanë familjarë që sëmuren dhe ngecin në trafik? Së ndoshta kështu mund të bëjnë diçka.

Ajo që bën habi është fati se Bashkia realizon tendera për monitorimin e trafikut. Një tender i bërë edhe vitin e kaluar, por që në vitin 2023 i është dyfishuar vlera.

"I'm sorry, but I was stuck in traffic", but is there any excuse

Objekti i procedurës së prokurimit është “ofrimi i shërbimit online për monitorimin e trafikut urban në Bashkinë e Tiranës”. Fondi limit i kësaj procedure është 41.666.667 lekë, ose mbi 400 mijë euro. Procedura do të bëhet në muajin shtator, teksa bëhet fjalë për rrjet internet dhe rrjet intranet.

Shtatori është drejt fundit, trafiku po rritet, njerëzit mbeten në pikëpyetje për jetën.

"Guximtarë" ose sosje durimi, shoferët ndjekin ambulancat

Nuk janë të pakta rastet ku qytetarët, disave që u është sosur durimi e disa që ndoshta bëjnë dhe “garipin”, ndjekin ambulancën për t’i shpëtuar trafikut.

Por fatmirësisht bashkia “i ka sytë shqiponjë” për ti gjobitur, kurse për të parë vështirësitë që hasin ambulancat për qarkullim, pamja turbullohet.

Raste

1. Ndiqte ambulancën që ishte në shërbim emergjence, për t’i shpëtuar trafikut, shoferit në Tiranë i hiqet patenta për një vit dhe vihet nën hetim (24.03.23)

Një person është vënë nën hetim nga policia rrugore e Tiranës pasi me qëllim për të dalë nga trafiku i shkaktuar nga një aksident në rrugën interurbane Durrës-Tiranë, ndiqte ambulancën e cila ishte në shërbim emergjence.

Shoferi u gjobit me 30 mijë lekë të reja si dhe heqjen e patentës për një vit.

Policia Rrugore e Tiranës apelon që drejtuesit e mjeteve të tregojnë kujdes në raport me rregullat e qarkullimit rrugor dhe veçanërisht për të mos ndjekur nga afër dhe shfrytëzuar progresionin e lëvizjes së mjeteve të emergjencave, me sisteme zanore dhe pamore ndezur.

"I'm sorry, but I was stuck in traffic", but is there any excuse

2.Ndiqte ambulancën për t’i shpëtuar trafikut, e pëson shoferi në Tiranë (14,07. 2023)

Një drejtues automjeti është gjobitur nga policia dhe është vënë nën hetim në gjendje të lirë pasi është konstatuar duke ndjekur një ambulancë.

Sipas policisë ai ndiqte ambulancën për t’i shpëtuar trafikut. Ndaj tij është vendosur një gjobë prej 40 mijë lekësh të rinj.

Njoftimi i policisë

Ndiqte ambulancën e cila ishte në shërbim emergjence, procedohet me masë administrative dhe pezullim të lejes së drejtimit, drejtuesi i automjetit.

The Traffic Police of Tirana, following the checks carried out to increase road safety parameters, on the Durrës-Tirana interurban road, has detected and stopped a vehicle that was following the ambulance which was in emergency service.

An administrative measure of 40,000 new lek was imposed on the driver of the vehicle.

The Traffic Police of Tirana appeals to the drivers to show caution in relation to the traffic rules and especially not to closely follow and use the progression of the movement of emergency vehicles, with sound and visual systems on.

"I'm sorry, but I was stuck in traffic", but is there any excuse

It is not known how long this situation will last, the picture remains gloomy, even more so now in winter, as soon as the rains start, the line of cars left in traffic is endless.

 

Latest news