Flash News

POLITIKOFF

What will cars look like in 2050 according to experts and Artificial Intelligence

What will cars look like in 2050 according to experts and Artificial

Technologies such as autonomous driving, nanotechnology displays and augmented reality are poised to reshape the cars we drive, experts have told DailyMail.com. They predict that we won't approach cars with keys and rely on satnavs, the cars will come to us, plugged into our daily routines and ready to entertain us.

Humanoid AI avatars will know what we want in advance and drive us to our destinations in electric or hydrogen powered cars. Technologies such as 'full' autonomous driving a car that is aware and able to make its own choices – and flying vehicles will reshape the cities around us. DailyMail.com used the popular AI art generator Midjourney to create images of what cars, car interiors and roads of the future might look like based on these predictions.

What will cars look like in 2050 according to experts and Artificial

The car of the future will be electric, autonomous and powered by AI, explains Przemysław Krokosz, cutting edge and embedded technology expert at global software solutions provider Mobica. By 2035, autonomous driving is projected to generate $300 billion to $400 billion in revenue, according to McKinsey.

Passengers can interact with the AI ​​that powers their car in the form of a holographic avatar with a personality to suit the driver's tastes. Krokosz said:

"Inteligjenca Artificiale (AI) në bord të automjetit do të jetë në gjendje të njohë pasagjerët dhe të rregullojë cilësimet dhe kontrollet e automjetit sipas preferencave të tyre me aftësinë për t’iu përgjigjur çdo pyetjeje dhe për të mbajtur një bisedë tërheqëse, mes detyrave të tjera. Kjo AI ka të ngjarë të përfaqësohet nga një avatar holografik i animuar, i cili mund të flasë dhe të reagojë në një mënyrë të ngjashme me njeriun."

Brendësia e makinave të së ardhmes do të riformohet pasi pasagjerët do të çlirohen nga ‘telashi’ i drejtimit, beson zoti Krokosz. Brenda makinave, realiteti virtual dhe i shtuar do të krijojë argëtim që është si hologramet e jetës reale. Krokosz tha:

"Ata do të kenë kohë të lirë në dorë, të cilën mund ta kalojnë duke qenë produktivë ose në argëtim, pushim dhe relaksim. Ne kemi parë tashmë lojëra në automjete, por përparimet në projeksionet holografike do të sjellin përvoja më zhytëse dhe tërheqëse në argëtimin në bord pa pasur nevojë për syze AR/VR."

What will cars look like in 2050 according to experts and Artificial

Ndërsa makinat kalojnë drejt të qenit plotësisht autonome, njerëzit mund t’i përdorin ato si një hapësirë pune, shpjegon Bertrand Boisseau, Drejtues Automotive në Canonical. Boisseau tha:

"Most of us already take business calls from our vehicles. But in the very near future, our cars could become even more productivity-focused spaces, enabling video calling and advanced work collaboration. Automotive companies could become soon more like technology companies providing content and related services."

Latest news