Naomi Campbell organizon “Javën e Modës” në Londër, fitimet do të shkojnë për bamirësi

Në Londër është organizuar eventi  ‘Java e Modës’, që u mbajt në ambientet e Muzeut të famshëm Britanik. Organizatore e saj është supermodelja Naomi Campbell.

Mbrëmja zhvillohet që prej vitit 2005, si një përgjigje ndaj Uraganit Katrina, duke mobilizuar  modelet dhe projektuesit për të mbledhur fonde për të prekurit nga katastrofat natyrore (tërmeti në Haiti, cunami në Japoni).

“Fashion for Relief” ka punuar gjithashtu për të rritur ndërgjegjësimin për çështjet e shëndetit të grave dhe ndihmën për miliona fëmijë të kapur në kriza humanitare në të gjithë botën.

Të shumtë ishin personat që morën pjesë në këtë event. Naomi parakaloi edhe vetë në sfilatë, e veshur me njërin prej shumë fustaneve që u prezantuan në Javën e Modës.

 

View this post on Instagram

 

Last night, Naomi Campbell hosted her Fashion for Relief charity runway in aid of UNICEF at the British Museum. The supermodel founded the #charity in 2005 as a response to Hurricane Katrina, mobilising her #model and designer friends for a fundraising show during New York Fashion Week. In the years since, her events have continued to raise funds for victims of natural disasters (the earthquake in Haiti, the tsunami in Japan), and #FashionforRelief has also worked with international charities to raise awareness about women’s health issues and its growing focus on the millions of children caught up in humanitarian crises around the world. Learn more about #NaomiCampbell’s work in philanthropy and beyond at businessoffashion.com. [Link in bio] 📷: @samhussein1

A post shared by The Business of Fashion (@bof) on