Flash News

POLITIKOFF

8 gjërat që do ta bëjnë një person të dashurohet me ju

8 gjërat që do ta bëjnë një person të dashurohet

Të bësh një person të dashurohet me ty nuk është e lehtë, sepse aq sa flasim për “magji” dhe “kimi”, kërkon edhe një teknikë. Pikërisht atëherë shkenca dhe njohuritë e ekspertëve në çështjet joshëse dhe emocionale vijnë në vetvete. Sepse ka burime që janë sa interesante aq edhe praktike për të arritur një ndikim më të madh tek ai person që ju tërheq.

Po kështu, ka edhe një detaj tjetër që ia vlen të merret parasysh. Shumë nga ato strategji që, sipas shkencës, na ndihmojnë të tërheqim dhe verbojmë, janë gjithashtu vendimtare për ruajtjen e pasionit dhe afeksionit të përditshëm në një marrëdhënie. Prandaj, ne propozojmë të zgjeroni repertorin tuaj psikologjik për ta bërë personin e dëshiruar të bie në dashuri me ju. Mos hezitoni të mbani shënim dhe të trajnoni secilën prej këtyre dimensioneve.

Gjërat që do ta bëjnë një person të dashurohet me ju (sipas shkencës)

“Bëhu vetvetja”. Sa herë na është dhënë kjo këshillë? Pafund, është e vërtetë. Kështu, megjithëse është evidente se asgjë nuk është aq e rekomandueshme sa të aktrojmë dhe të mos e kthejmë flirtin në lojë, do të jetë gjithmonë mirë që ne të integrojmë virtyte të tjera, burime të tjera në drejtim të joshjes. Janë dimensione që ne mund t’i mësojmë dhe që, larg nga distancimi nga vetja jonë, do ta bëjnë atë më tërheqës. Po kështu, le të kemi parasysh se në çështjet emocionale nuk mund të vëmë bast gjithçka për “dashuri me shikim të parë”. Vepra të tilla si ato të botuara në Frontiers in Psychology na kujtojnë se kjo lloj përvoje nis gjithmonë nga pamja fizike dhe atraktiviteti i perceptuar.

Ajo që ne po kërkojmë është më shumë sesa thjesht tërheqje: ne duam t’ju bëjmë të bini në dashuri. Është e nevojshme, pra, që t’i mundësojmë vetes disa çelësa shumë themelorë, por efektivë, të cilët i përcaktojmë më poshtë.

1.Një sens i mirë humori ju bën të parezistueshëm

Të bësh të qeshë dikë që të pëlqen, a mund të ketë diçka më të mirë? Sigurisht që jo. Sepse kështu krijohen lidhjet më të mira. Kështu ndizen emocionet pozitive , bashkëfajësia që mbetet në zemër dhe ne demonstrojmë edhe inteligjencën tonë. Nëse themi këtë të fundit, nuk është rastësi.

Studimet, si ato të kryera nga antropologu Gil Greengross nga Universiteti i New Mexico, zbulojnë se sensi i humorit mund të jetë vendimtar në përzgjedhjen seksuale. Ne zgjedhim njerëz me sens të mirë humori sepse e lidhim këtë virtyt me inteligjencën. Në këtë mënyrë, nëse kemi fëmijë, është e mundur që pasardhësit tanë ta zhvillojnë këtë kompetencë. Mesa duket, kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një partneri apo partneri seksual, asgjë nuk i lihet rastësisë.

Këto do të ishin disa çelësa për të përmirësuar këtë aftësi:

Ndjenja e humorit nuk duhet të bjerë në përbuzje, tallje apo kritika të pakëndshme.

Përdorni humorin në momentin e duhur dhe jo vazhdimisht.

Qeshni me veten.

Përdorni ironi, por pa çuar në sarkazëm të dëmshëm.

Aplikoni një perspektivë të distancuar për gjërat.

Bëni një arsyetim origjinal.

Edukoni veten për të aplikuar humor inteligjent.

2.Tregoni dobësinë tuaj për të fituar afërsi

Shfaqja e cenueshmërisë është çelësi që një person të dashurohet me ju, sepse me të arrini të krijoni një intimitet të mirë. Tani, çfarë i referohet shkenca me këtë dimension? Le ta vendosim veten në kontekst. Ka nga ata që kur vjen puna për të pushtuar dikë, nuk ngurrojnë të tregojnë heroizmin, efektivitetin, dhuntitë e mëdha, aftësitë dhe zgjidhjen e mirë.

I gjithë ai repertor duket i mirë në botën e kinemasë, por jo gjithmonë në fushën e dashurisë. Të tregosh veten të pambrojtur në disa aspekte ju bën njerëzor dhe krijon afërsi dhe intimitet me tjetrin. Kështu, në një punë të botuar në Journal of Social and Personal Relationships, ata na thonë se të qenit i sinqertë, duke treguar qenien tonë të brendshme, rrit aftësinë e tjetrit për reagim dhe lidhje emocionale.

Le të mësojmë disa strategji për të arritur këtë qëllim:

Shpjegojini personit tjetër një ngjarje të vështirë nga e kaluara juaj.

Mos kini frikë të shpjegoni se si ndiheni.

Nëse keni pasur një ditë të keqe, mos kini frikë ta shprehni atë.

Të qenit i pambrojtur nënkupton edhe krijimin e kushteve në mënyrë që personi tjetër të jetë i pambrojtur me ne. Le ta bëjmë të lehtë. Të qenit i pambrojtur do të thotë t’i lejojmë vetes të jemi të sinqertë me të tjerët për t’u lidhur përmes emocioneve.

3.Jepni të dhëna se personi tjetër ju tërheq

Ndrojtja nuk është një shoqërues i mirë kur bëhet fjalë për të bërë dikë të dashurohet me ju, por kini kujdes, sepse paturpësia nuk është as . Ne duhet të gjejmë një rrugë të mesme midis të treguarit tjetrit se na pëlqen, por pa qenë haptazi i hapur apo pushtues. Diçka e tillë kërkon hir, elegancë, kërkon gjuhë verbale dhe sidomos gjuhë joverbale. Ai ku buzëqeshjet flasin, ai ku sytë buzëqeshin dhe i thonë të gjitha…

I gjithë ky grup gjestesh, shikimesh dhe fjalësh duhet të formojë një simfoni në të cilën të tjerët ndjejnë të dhëna për tërheqjen tonë ndaj tyre. Një studim në librin Sjellja joverbale në ndërveprimet intime dhe marrëdhëniet intime detajon se janë këto ndërveprime joverbale që luajnë një rol vendimtar në marrëdhëniet intime. Pra, të qenit më i hapur në gjuhën e trupit tuaj do të jetë çelësi për të gjetur dashurinë.

4.Arti i bisedave të mira (dhe sa më i thellë aq më mirë)

Ju dhe dashuria juaj nuk do të zgjidhni misterin e Big Bengut ose enigmën e Sfinksit të Gizës. Megjithatë, bisedat e thella dhe interesante janë spiranca për tërheqje dhe mënyra për të joshur neuronet. Sepse, le të jemi të qartë, personi që arrin të “ndezë” trurin e tjetrit do të ketë gjithmonë përparësi.

Të jesh një Cyrano de Bergerac do të thotë të magjepsësh mendjen për të përshpejtuar zemrën. Kështu, ndër ato gjëra që do ta bëjnë një person të dashurohet me ju, nuk mund të harroni bisedat e mira. Sepse nuk ka asgjë si një bisedë që zgjat me orë të tëra për të krijuar intimitet me dikë. Për më tepër, hulumtimi i publikuar në Scientific Reports nxjerr në pah se si bisedat e thella arrijnë sinkronizimin e trurit. Domethënë, valët e trurit të bashkëbiseduesve funksionojnë në të njëjtin nivel.

Çelësat për të pasur një bisedë të thellë:

Zbuloni interesat e personit që ju pëlqen.

Filloni një dialog ku dëgjimi aktiv është gjithmonë i pranishëm.

Shmangni monologët.

Bëni kontakt me sy ndërsa flisni.

Komunikoni me pasion.

Tregoni vëmendje ndaj asaj që personi tjetër po thotë.

Sillni të dhëna origjinale në bisedë.

Mos harroni se bisedat e thella nuk bazohen në të treguarit se sa shumë dini, por në të shijuarit e dialogut dhe kontributit të ndërsjellë të dijes.

5.Mënyra se si i bëni të tjerët të ndihen është gjithçka

A ju kujtohet hera e fundit kur jeni ndjerë i emocionuar, i lidhur me momentin aktual dhe i lumtur? Keni qenë me dikë në atë moment? Pak gjëra janë aq të kënaqshme sa ndjenja e lidhjes , mirëqenies dhe harmonisë absolute me dikë. Dhe në dashuri është çelësi. Për shkak se të dashurosh nuk përbëhet vetëm nga tërheqja fizike, njerëzit dashurohen me atë se si na bën të ndihemi tjetri. Kjo ndjenjë unike dhe e veçantë mes njerëzve të dashuruar krijon një lidhje fiziologjike që karakterizohet nga reagime të koordinuara fizike. Kjo shpjegohet në një investigim në revistën Emotion. Disa nga këto reagime të sinkronizuara janë rrahjet e zemrës, shumë të zakonshme në çiftet romantike.

Në këtë mënyrë, asgjë nuk është aq transhendente sesa krijimi i lidhjeve pozitive dhe të thella me dikë. Për ta arritur këtë, mbani parasysh këto strategji të thjeshta:

Propozoni kryerjen e aktiviteteve origjinale: ekskursione, praktika sportive ose kulturore, etj.

Tregoni interes për personin tjetër, kujdesuni për të dhe kushtojini vëmendje detajeve të vogla.

Transmetoni pozitivitet, bëjeni të vlerësojë këtu tani, përvojat e thjeshta.

Përforconi dhe vërtetoni çdo fjalë dhe emocion të personit tjetër.

6.Rrethanat apo elementet që do ta bëjnë një person të dashurohet me ju: personaliteti juaj

Pamja fizike është letra juaj e prezantimit, por personaliteti juaj është ftesa e drejtpërdrejtë për dikë që të dashurohet me ju . Ajo që jeni, çfarë ju përcakton, vlerat, besimet tuaja, mënyra se si i trajtoni të tjerët, mënyra se si reagoni ndaj gjërave, përvoja juaj dhe aftësitë tuaja emocionale ndezin (ose jo) motorin e tërheqjes.

Një studim mbi dashurinë dhe personalitetin në Journal of Social and Personal Relationships  detajon se njerëzit që tërhiqen nga njëri-tjetri për shkak të personalitetit të tyre dhe kanë tipare të përbashkëta formojnë marrëdhënie me cilësi më të lartë. Megjithatë, përpiquni të mos luani një rol vetëm për të tërhequr tjetrin dhe as të ndiqni tregime të sjelljes që nuk i përshtaten thelbit tuaj. Tregojeni veten ashtu siç jeni, duke u kujdesur mbi të gjitha për dimensionet e mëposhtme:

Hapja.

Besimi.

Empatia.

Modestia.

Afërsia.

Sens humori.

Të kuptuarit

7.Për ta bërë një person të dashurohet me ju, jini një mik i mirë

Ne e dimë, ju keni shumë dëshirë, ëndërroni, dëshironi që ai person të dashurohet me ju. Megjithatë, nxitimi nuk është gjithmonë i mirë dhe dashuria e ngadaltë është gjithashtu shumë e frytshme, veçanërisht nëse fillon së pari nga një miqësi e mirë. Kini parasysh se çiftet më të lumtura dhe më të qëndrueshme janë ata që janë partnerë të mirë të jetës, që argëtohen së bashku dhe dinë të arrijnë marrëveshje.

Në thelb, joshja është shumë e mirë, por përqendrohuni të jeni një mbështetje e mirë, dikush që personi që ju pëlqen mund t’i besojë. Pasioni dhe dëshira janë të rëndësishme, por në vetvete më kalimtare. Kështu, është vërtetuar në një studim mes çifteve universitare nga revista Praxis & Saber ,  ku rezultatet treguan se për të rinjtë, miqësia dhe intimiteti emocional janë të nevojshme për të ndërtuar marrëdhënie.

8.Trego një bashkëngjitje të sigurt

Atashimi përcakton mënyrën tonë të lidhjes me të tjerët . Ka nga ata që e bëjnë këtë nga siguria, pjekuria emocionale dhe vetëbesimi. Të tjerët e kryejnë atë nga pasiguria, frika ose ftohtësia emocionale. Është e rëndësishme të punosh në këtë fushë personale për të arritur lidhje më të kënaqshme. Gjithashtu për të bërë një person të dashurohet me ne. Le të kemi parasysh se, siç tregohet në një vepër të botuar në Current Opinion in Psychology , pasiguria në lidhje shkakton stres të madh ndërlidhës. Prandaj, le të tregojmë besim më të madh te vetja për të tërhequr të tjerët. Le të shohim disa çelësa:

Tregoni dhe demonstroni besim.

Kombinoni autonominë me afërsinë. Shmangni varësitë.

Komunikoni sinqerisht, duke shprehur emocionet dhe nevojat.

Jepni mbështetje emocionale dhe lëreni edhe personin tjetër ta sigurojë atë.

Respekt, kujdesuni për lidhjen.

Jini të qëndrueshëm me atë që thoni dhe atë që bëni.

Tregoni se jeni një person që kupton se çfarë është një angazhim.

Çfarë tjetër mund të bëni për të bërë dikë të dashurohet me ju?

Më sipër janë disa dimensione në të cilat mund të arrihet dashuria, sipas ekspertëve. Për më tepër, ne do të dëshironim të përmendim disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë të fitoni zemrën e atij personi të veçantë.

Nëse dëshironi që një person të bjerë në dashuri me ju, befasojeni atë

Nëse dëshironi që një person të bjerë në dashuri me ju, mos hezitoni t’i befasoni. Të jesh në gjendje të gjenerosh këtë emocion tek dikush, atë të habisë , lë një gjurmë shumë të thellë psikologjike. Ndaj niseni gjithmonë nga shijet dhe preferencat e atij mashkulli apo femre që ju tërheq, për t’i magjepsur me diçka që nuk e presin. Bëhu origjinal.

Bëjeni të kuptojë se ai është i rëndësishëm për ju

Nëse ka një aspekt që na ndihmon të biem në dashuri me dikë, është të perceptojmë se ai kujdeset për ne, se na vlerëson, se ne jemi pjesë e mendimeve të tyre të përditshme. Të tregosh interes është të japësh prezencë dhe diçka e tillë duhet pasur gjithmonë kujdes. Për ta arritur këtë, është thelbësore që të mos i marrim gjërat si të mirëqena, por të vlerësojmë çdo moment dhe detaj të vogël, duke i dhënë vlerën që meriton çdo momenti të përbashkët.

Lini hapësirë

Ndonjëherë kur jemi të tërhequr nga dikush, rrezikojmë të jemi shumë ndërhyrës, këmbëngulës ose “të ngjitur”. Le të përpiqemi të lëmë hapësirë, të mos kontrollojmë apo të këmbëngulim të mbajmë kontakte të vazhdueshme. Këto lloj dinamikash mund ta bëjnë personin tjetër të mos besojë ose të distancohet. Gjeni ekuilibrin për të bërë propozime pa u mërzitur, duke komunikuar pa pritur çdo sekondë për një “të parë” ose një përgjigje të menjëhershme . Për të bërë dikë të dashurohet, nuk është e nevojshme të insistoni çdo sekondë. Le të jemi të zgjuar dhe të kujdesshëm.

Përfundime

Për të përfunduar, është e vërtetë që të gjithë kanë sekretet e tyre kur bëhet fjalë për të bërë dikë të dashurohet me ta. Të gjithë kemi pak a shumë strategji të dobishme që i mbajmë në xhepa si një çantë ndihmëse në çështjet emocionale. Tani, të mos harrojmë se joshja është gjithashtu një art që të gjithë mund ta mësojmë për të fituar vetëpërmbajtje, siguri dhe atë atraktivitet që kapërcen lëkurën.

Le të përdorim intuitën dhe sfondin tonë personal, por le të mos hezitojmë të stërvitemi në këtë fushë. Gjithmonë ka libra dhe burime të mira që do të na lejojnë të fitojmë shumë mësime në universin kompleks, por magjepsës të dashurisë.

Të fundit