Rregulli më i ri në Skoci: Nuk lejohet goditja e topit me kokë

Një lajm i rëndësishëm vjen nga Skocia! Fëmijëve u ndalohet gjuajtja e topit me kokë nën moshën 12 vjeç. Një masë që nuk vien rastësisht dhe nuk vjen pa shkak.

Fëmijët nën moshën 12 vjeç mund të preken nga sëmundja e dementias. Një sëmundje mendore që rrezikon fëmijët e vegjël. Goditja e sferës mund t’u shkaktojë tronditje të trurit dhe nervave.

SHBA e ka marrë këtë masë në vitin 2050. Numri i presonave të prekur nga demntia është rritur ndjeshëm. Ish-futbollistët po vuajnë shumë dhe shkaku mendohet se janë pikërisht goditjet e topit me kokë.