Si do të ndikojë përdorimi i rrjetit 5G në jetët tona

5G pritet të ketë një impakt të jashtëzakonshëm tek njerëzimi, tek mënyra sesi jetojmë dhe punojnë.

Do të ndikojë tek qytetet inteligjente, robotika dhe makinat autonome dhe të nxisë inovacion në sektorë kritikë si shëndetësia, agrikultura dhe edukimi.

Veshjet elektronike dhe shëndeti elektronik do të ndihmojnë njerëzit të monitorojnë dhe menaxhojnë sëmundjet e tyre. Mjekët do ta kenë më të thjeshtë të diagnostikojnë pacientët në distancë.

Rrjeti 5G ka potencialin të bëjë të mundur ndërhyrje kirurgjikale përmes robotëve mijëra kilometra larg pacientëve.

2020 është deklaruar viti i 5G-së, kur edhe do të jetë komercialisht i disponueshëm. Kompanitë në mbarë botën kanë nisur testimet e madje ka prej atyre që kanë premtuar pajisje 5G.