Flash News

Ditari i Maxhorancës

Deklarimi i pagave një herë në vit, zv.ministri i Financave: Ka persona që lëvizin me makina luksoze, kush do kontrollohet

Deklarimi i pagave një herë në vit, zv.ministri i Financave: Ka

Ndërsa kryeministri Edi Rama deklaroi pak ditë më parë se po shqyrtonte mundësinë e një Këshillimi Kombëtar me qytetarët lidhur me mundësinë që deklarimi i pagave të bëhej një herë në vit.

Zëvendës ministri i Financave, Besart Kadia, deklaroi në emisionin “Open” se kjo nismë sjell kontrollin e imtësishëm të personave që lëviznin me makina të shtrenjta dhe ndërkohë kishin deklaruar rroga më të ulëta dhe se qytetarët nuk duhet të frikësoheshin për këtë nismë.

Qeveria s’ka synim të hetojë stilin e jetës së gjithë shqiptarëve, por për ata që janë informalë. Ka disa persona të paktën nga hetimet dhe diskutimet, është vënë re një kontradiktë, që shumë persona me një makinë luksoze kanë paga më të vogla se 100 mijë lekë të reja në muaj.

Qytetarët nuk duhet të frikësohen se shteti do merret me çdo njeri. Duhet theksuar se me daljen e pagave u bë dhe një konflikt i brendshëm mes punonjësve, u vunë re dhe gjëra që njerëzit dinin nën zë, por dhe u habitën, u vu re që kompani të mëdha kishin paga të vogla për punonjësit.

Disa shtete në vendet skandinave e kanë si praktikë që i kanë publike për të gjithë, me hetimet për 100 biznese, 51 % e punëtorëve kishin probleme me kontratat. Individi përballë biznesit, shpesh herë është i pafuqishëm, ka frikë se do humbasë vendin e punës dhe po informoj që ka abuzime në biznes”, u shpreh Kadia.

 

Të fundit