Flash News

Ditari i Opozitës

Amnistia Penale/ Nallbati rrëzon pretendimet: S’kam propozuar amendim që fal zyrtarë të korruptuar

Amnistia Penale/ Nallbati rrëzon pretendimet: S’kam propozuar amendim

Deputeti demokrat Bledion Nallbati ka hedhur poshtë pretendimet e bëra në media se ai ka dorëzuar një amendament në lidhje me Amnistinë Penale.

Nallbati thotë se nuk ka propozuar asnjë amendament që synon apo parashikon faljen e zyrtarëve të korruptuar, që janë dënuar apo gjykuar nga Gjykata kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar.

Nallbati thekson se amendamenti i cili po përflitet është propozuar nga deputeti socialist Plarent Ndreca.

“Në projektligjin për Aministinë, ndryshe ngasa ka dezinformuar Grupi Parlamentar i Partisë Socialiste, nuk kam propozuar asnjë amendament që synon apo parashikon faljen e zyrtarëve të korruptuar, që janë dënuar apo gjykuar nga Gjykata kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar. Amendamenti që kam dorëzuar synon në thelb garantimin e barazisë midis të dënuarve meshkuj dhe femra, apo kategorisë së veprave penale, duke rritur masën përfituese për të dënuarit meshkuj nga 3 vjet në 4 vjet.

Amendamenti që përflitet për shfuqizimin e pikës 2 të nenit 5 është një propozim apo ndryshim i bërë nga relatori i PS z. Plarent Ndreca. Asnjë deputet i Grupit Parlamentar të PD nuk ka votuar pro projektligjit në Komisionin e Ligjeve.

Çdo mekanizëm, çdo keqinformim apo keqpërdorim, çdo tentativë e mazhorancës duke dezinformuar edhe median është e papranueshme dhe nxjerr në pah se amnistia e propozuar prej tyre nuk ka qellim të përfshijë shtresat që kanë nevojë por synon të përdoret si mburojë për zyrtarët e korruptuar. Në funksion të transparencës bashkëlidhur i plotë amendamenti i dorëzuar nga ana ime zyrtarisht”, shkruan Nallbati.

Amnistia Penale/ Nallbati rrëzon pretendimet: S’kam propozuar amendim Amnistia Penale/ Nallbati rrëzon pretendimet: S’kam propozuar amendim Amnistia Penale/ Nallbati rrëzon pretendimet: S’kam propozuar amendim Amnistia Penale/ Nallbati rrëzon pretendimet: S’kam propozuar amendim

Të fundit