Flash News

Ditari i Opozitës

Berisha: Raporti i OSBE përmbys zgjedhjet, të përgatitemi për protesta

Berisha: Raporti i OSBE përmbys zgjedhjet, të përgatitemi

Kryedemokrati Sali Berisha ka komentuar nga jashtë Parlamentit raportin e fundit të OSBE/ODIHR për zgjedhjet vendore e 14 majit.

Berisha u shpreh se raporti konstatoi se në zgjedhje u përdorën mjete të paligjshme dhe antikushtetuese duke dhunuar Kodin Zgjedhore dhe Kushtetutën.

Kryedemokrati tha se raporti dëshmon se makinerisë së frikës dhe presionit, i priu direkt kryeministri shqiptar me kërcënimet e tij banditeske ndaj kandidatëve, ndaj qytetarëve.

“Raporti konstaton kontrollin e votës. Vota e kontrolluar është vota e skllavëruar. Vota e kontrolluar është vota e diktaturave. Vota e kontrolluar është vota e regjimeve totalitare. Ajo nuk është më votë e lirë. Vota e kontrolluar, de facto është vota pothuaj e vdekur apo në vdekje klinike.

Raporti konstaton gjithashtu se për kontrollin e votës, u përdorën mjetet më të paligjshme, më antikushtetuese, më antiligjore.

U përdorën mjete, të cilat dhunuan Kodin Zgjedhor, Kushtetutën, standardet ndërkombëtare të zgjedhjeve të lira dhe Kodin e Venecias.

Dëshmon se makinerisë së frikës dhe presionit, i priu direkt kryeministri shqiptar me kërcënimet e tij banditeske ndaj kandidatëve, ndaj qytetarëve, në rast se do votonin për kandidatët e opozitës.

Tregon se zgjedhjet u kontrolluan nga administrata, se aplikacioni Aktivisti dhe terroristët e kuq me petkun e patronazhistit, bënë gjithçka për të diktuar vullnetin e qytetarëve shqiptarë.

Cilido që lexon me vëmendje këtë raport, gjen përqindje të cilat përmbysin zgjedhjet. Cilido që lexon këtë raport, gjen se 14 maji ishte një farsë e vërtetë elektorale.

Ndaj dhe thirrja ime për shqiptarët, për 600 mijë idealistë shqiptarë, të cilët refuzuan me përçmim çdo formë kontrolli antiligjor ndaj vullnetit të tyre, të përgatitemi në protesta të qëndrueshme të fuqishme, për të larguar këtë pushtet, që qëndron i bazuar në raportin: vota shndërrohet në krim dhe krimi në votë. Thirrja ime për të gjithë shqiptarët është: kurrë të mos përligjni një votë të vjedhur”, deklaroi Berisha.

Të fundit