Flash News

E-TJERA

'Gërdeci', Mediu kundër akt-ekspertimit në SPAK

'Gërdeci', Mediu kundër akt-ekspertimit në SPAK

Ish-ministri i Mbrojtjes, Fatmir Mediu, i kërkoi Gjykatës së Posaçme të urdhërojë kryerjen e një akt ekspertimi të ri ekonomiko-financiar, sa i përket çështjes Gërdeci.

Përmes avokatëve të tij, Mediu pretendoi se akt-ekspertimi i paraqitur si provë nga SPAK ka probleme në formë dhe në përmbajtje.

Sipas avokatëve, vendimi për akt-ekspertimin nuk i është bërë me dije Mediut gjatë hetimit paraprak dhe ekspertët janë zgjedhur në mënyrë të njëanshme e në kushte të papajtueshmërisë ligjore.

Sipas tyre, 4 nga 5 ekspertët kanë qenë nëpunës shtetërore dhe pa licencimet përkatëse, ndërsa i pesti nuk kishte njohuri financiare.

Tjetër problem i konstatuar nga avokatët, ishte fakti që ekspertët nuk janë njohur me akte të rëndësishme të dosjes, pyetjet që i janë shtruar atyre kanë qenë më së shumti të karakterit juridik e jo atij ekonomik dhe se ekspertet kanë marrë kompetenca të gjykatës dhe prokurorisë.

Të fundit