Flash News

E-TJERA

Si po i kthejnë grupet shqiptare magazinat e Nottinghamshire në ferma të mëdha kanabisi

Si po i kthejnë grupet shqiptare magazinat e Nottinghamshire në ferma

Bandat shqiptare po kontrabandojnë njerëz në Nottinghamshire dhe po i punësojnë në fabrika të mëdha tregtare të kanabisit, ka thënë policia e Nottinghamshire, e cila ka mbyllur 62 pika të kultivimit të kanabisit në tre muajt e fundit, gjysma e të cilave u vendosën në ndërtesa tregtare si fabrika dhe depo të papërdorura.

Një numër personash nga Shqipëria, të cilët nuk kanë asnjë lidhje me Nottinghamshire, janë vendosur mbajtur kundër vullnetit të tyre. Ka pasur gjithashtu shtatë vjedhje kanabisi, ku kriminelët kanë hyrë të armatosura me armë për të marrë kontrollin mbi furnizimin e një bande tjetër, shkruan nottinghampost.

Banorët kanë paralajmëruar policinë. Incidenti më i fundit ndodhi në Harcourt Street, Kirkby-in-Ashfield, menjëherë pas orës 4 të mëngjesit në Ditën e Vitit të Ri kur u raportua një ndërhyrje.

Pasi depërtuan, oficerët gjetën dhjetëra bimë kanabisi në dhoma të shumta, së bashku me një sërë pajisjesh të sofistikuara për kultivimin.

Inspektori detektiv Paul Lefford nga Policia e Nottinghamshire tha se disa kriminelë kishin vendosur madje të merreshin me rritje të kanabisit si "një mënyrë e thjeshtë për të fituar para". Por DI Lefford tha se rritja e kanabisit nuk ishte "një krim pa viktima" dhe ishte e lidhur me skllavërinë moderne, pastrimin e parave dhe dhunën.

Ai i tha se "Ekziston akoma ky mentalitet që kanabisi është një krim pa viktima. Ne shohim viktima shqiptare të kontrabanduara dhe trafikuar në Mbretërinë e Bashkuar dhe të futur në këto rrugë me premtimin për një jetë më të mirë.

"Ne jemi duke punuar me detektive për të zbuluar se kush po i drejton ata. Bëhet fjalë për të ndjekur zinxhirin deri në krye." Bimë kanabisi me vlerë më shumë se 4 milion £ janë kapur nga Policia e Nottinghamshire gjatë pandemisë.  

DI Lefford tha se disa kriminelë kishin vendosur të mbillnin kanabis në shtëpitë e tyre si një burim tjetër i të ardhurave.

Ditari politik

Të fundit