Flash News

E-TJERA

Sondazhi/ Zaloshnja: 61% kanë opinion negativ për qeverisjen krahasuar me një vit më parë

Sondazhi/ Zaloshnja: 61% kanë opinion negativ për qeverisjen krahasuar

Një sondazh i fundit i kryer nga Eduart Zaloshnja mbi opinionin e qytetarve për qeverisjen sot krahasuar me atë të një viti më parë, ka arritur në konkluzionin se pjesa më e madhe e tyre kanë një opinion negativ.

Zaloshnja tha se sondazhi është kryer dje përmes SMS-ve në telefon, ndërsa nëj tjetër është duke u kryer në terren. Sipas Zaloshnjës, janë dërguar rreth 2.000 SMS nga të cilat janë përgjigjur 1.400 njerëz. 

61% e të pyeturve kanë një opinion negativ për qeverisjen, 18% e personave të marrë në pyetje janë shprehur pozitivisht ndërsa 21% e tyre asnjanës.

“Ngjarjet po lëviznin kaq shpejt sa nuk mund të presës të bësh sondazhe të gjata. Ky sondazh është vetëm një sondazh me sms, elektronik, dhe janë nga 2000 sms që janë dërguar janë përgjigjur rreth 1400 vetë afërsisht. Do të mjaftonin edhe 1200 që të arrijmë në një përfundim. Edhe CNN, ABC neës apo BBC 1200 veta marrin në pyetje për të përfaqësuar një numër të caktuar. Në sondazh janë përfshirë mbi 18-vjeç e sipër. Ky sondazh është bërë dje, ndërkohë në terren është një tjetër sondazh, ndërkohë para një muaji kam bërë një tjetër sondazh elektronik, ku kam rezultatin e Tiranës. Është më konkret sepse dihet emri dhe njerëzit janë pyetur për kë do të votoni dhe kanë pasur opsionet jam i prirur të votoj majtas ose djathtas”, tha Zaloshnja. 

Sondazhi/ Zaloshnja: 61% kanë opinion negativ për qeverisjen krahasuar

Të fundit