Flash News

E-TJERA

‘Zbërthimi’ i SKY ECC, mediat belge japin detaje nga dosja me 40 të pandehur shqiptarë e kolumbianë

‘Zbërthimi’ i SKY ECC, mediat belge japin detaje nga dosja me

Ka vijuar ditët e fundit në Belgjikë një nga proceset e tjera “SKY ECC” me 40 të pandehur, shqiptarë e kolumbianë, të akuzuar për trafik ndërkombëtar kokaine në kuadër të dosjes “Black Eagle”.

Janë bërë katër sekuestrime gjatë një periudhe 5 mujore: 8, 11 dhe 20 kg në makina që dërgonin jashtë vendit dhe 449 kg në portin e Antwerp-it në një ngarkesë banane, në të cilën u zbuluan 6689 kg kokainë. Pjesa tjetër – 6240 kg – ishte e destinuar për organizata të tjera kriminale.

Nga hetimet rezultoi se një nga të pandehurit kryesorë, Alfredo H., ishte në kontakt me grupet mafioze italiane të krijuara në Limburg. Kështu, të dy organizatat ndanin një depo.

Prandaj prokurori federal arrin në shumën prej 13.42 milionë euro duke qenë se organizata e shiste kokainën e saj me çmimin e shitjes me shumicë prej 27.500 euro për kilogram.

Organizata, nënvizoi përfaqësuesja e prokurorit publik në aktakuzën e saj, ka marrë kokainë në forma të ndryshme. Kur nuk fshihej në arkat e bananeve, ilaçi mund të integrohej në produkte: qymyr, çimento, tul frutash.

Më pas duhej nxjerrë, prandaj rëndësia e të pasurit "kimistë" kolumbianë. Në qershor 2021, 7000 litra lëng do të zbulohen gjatë një kontrolli në një garazh. Lëngu përmbante 800 kg kokainë.

Për të kryer këtë trafik, në krah të drejtuesve të organizatës kriminale kishte burra që kryenin detyra shumë specifike: menaxhim magazine, menaxhim të “forcës punëtore”. Kishte “vëzhgues” që monitoronin doket e portit, “nxjerrës” që hiqnin kokainën nga kontejnerët kur fshihej në thasë.

Belgjika është një qendër kryesore për prodhimin e kokainës dhe shpejtësisë, thuhet në raport

Kishte edhe “furnizues”, të cilët siguronin ambiente, automjete apo kano. Kishte “kimistë” që lanin, paketonin ose bënin ëmbëlsirat me kokainë. Kishte ende “transportues” dhe “dorëzues” që e sillnin kokainën kryesisht në Gjermani, Spanjë, Itali apo Holandë. Dhe, në fund të fundit, ishin “pastruesit” e fitimeve të krijuara nga ky aktivitet kriminal.

Të enjten, prokurori federal do të detajojë rolin e 40 të pandehurve dhe dënimet e kërkuara.

Të fundit