Flash News

E-TJERA

Elbasani/ 3.5 million euros of assets are seized, it is suspected that they have benefited from criminal activity

Elbasani/ 3.5 million euros of assets are seized, it is suspected that they have

The police of Elbasan have seized an asset worth 3.5 million euros as it is suspected to have benefited from criminal activity.

The property belongs to A. T, 46 years old, suspected perpetrator of the criminal offense "Cleaning the proceeds of a criminal offense or criminal activities", as he was previously arrested in Italy, for the criminal offense "Exploiting prostitution", under aggravating circumstances.

Specifically, the following were seized: a three-story building, 3 apartments, several vehicles of various types, 4 construction areas and a commercial activity aimed at the production of concrete.           

Full Notice:

A preventive seizure is imposed on assets worth about 3.5 million euros, which are suspected to have benefited from criminal activity.

Work continues on tracking, identifying and confiscating assets derived from criminal activities.

The police operation codenamed "Facade" is finalized.

The operation, carried out by the Sector for the Investigation of Economic and Financial Crime in DVP Elbasan, in cooperation with the Prosecutor's Office at the Court of First Instance Elbasan.

A preventive seizure is placed on some assets worth about 3.5 million euros, which are suspected to be derived from the criminal activities of a 46-year-old man.

From the Sector for the Investigation of Economic and Financial Crimes in DVP Elbasan, in cooperation with the Prosecution of the Elbasan Judicial District, as a result of the tracking and investigative work carried out for the identification and seizure of illegally obtained assets as a result of criminal activities, it became possible to complete the coded operation "Facade" successfully.

As a result of the operation, the decision of the Elbasan Court of First Instance was executed, which, based on the evidence collected during the investigations carried out by the Police and the Prosecutor's Office, imposed a preventive seizure on the assets of the AT citizen, 46 years old, resident in Elbasan.

Shtetasi A. T. është autor i dyshuar për veprën penale "Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarive kriminale", pasi më parë ka qënë i arrestuar në Itali, për veprën penale “Shfrytëzimi i prostitucionit”, në rrethana rënduese.

Në zbatim të vendimit të gjykatës u bë i mundur sekuestrimi i pasurive të ndryshme, me vlerë rreth 3.5 milionë euro. Konkretisht janë sekuestruar: një ndërtesë trekatëshe, një ndërtesë dykatëshe, 3 apartamente, disa automjete të llojeve të ndryshme, 4 sipërfaqe ndërtimi dhe një aktivitet tregtar (biznes) me objekt prodhimin e betonit.

Nën drejtimin e Prokurorisë po vijon puna për të zbuluar asete të tjera të përfituara në mënyrë të kundërligjshme, që ky shtetas dhe familjarët e tij mund t’i kenë regjistruar në emër të personave të tjerë.

The materials were passed to the Prosecution at the Elbasan Judicial District Court, for further action.

Latest news