Gjiknuri për qëndrimin e Metës: Në vend që të bënte deklarata politike, mund të kishte thirrur tryezë dialogu

Deputeti socialist Damian Gjiknuri, i ftuar në ABC News u shpreh se Presidenti Ilir Meta mund të kishte thirrur një tryezë dialogu, në vend që të bënte deklarata prej aktori politik.

“Nuk e di kë ka dëgjuar zoti Meta apo e ka dëgjuar mirë historinë e Allendes, por unë mendoj që ka një paqartësi. Më shumë është veprimi i një aktori politik që mund të ishte një negociator për krizën. Presidenti mund të organizonte edhe ndonjë tryezë me të gjitha partitë, t’i dëgjonte, por dalja me deklarata të tilla që konfuzojnë më shumë nxjerrin në pah rolin e një aktori politik, i cili më shumë ka pasur një rol, por ka ardhur koha që të hyjë dhe të marrë pjesë në të. Mbase zoti Meta e shikon si oportunitet politik tek vakumi që do krijojë opozita shumë shpejt për ta marrë këtë rol në të ardhmen”, u shpreh ai.

Më tej Gjiknuri shtoi se që të ketë ndryshime serioze në mbarëvajtjen e një qeverie, duhet të ketë situata të tilla që të krijojë zemërim popullor.

“ Dhe historia e Shqipërisë e ka treguar. Në këtë rast kemi të bëjmë me misionin e një grupi politikanësh të etur për pushtet, quaje si të duash, por që janë brenda konturit të një partie politike dhe tërheqin mbrapa vetes mbështetësit e tyre, të cilët do i tërheqin në atë pikë sa t’i përballojnë në mënyrë të vazhdueshme protestat”, u shpreh ai më tej.